Marin Županović međunarodnu sezonu zatvorio zlatom

Drugi je (ujedno posljednji) dan Czech opena, jakog međunarodnog paraatletskog natjecanja na kojemu je, među sportašima iz čak devet država, Atletski klub „Slavonija-Žito“ imao svog predstavnika.
Nakon što je lipanjsko izdanje (u Ostravi) Marinu Županoviću donijelo četvrto mjesto i ostavilo ga na korak do postolja, ovaj je put u njemu proradio inat – onaj pozitivni, sportski inat: grad Olomouc pamtit će ga, ni manje ni više, no po međunarodnoj pobjedi u njegovoj najjačoj disciplini – bacanju koplja (F54).

Oglas

Pročešljamo li ovu sezonu, zapravo ćemo vidjeti da ovaj uspjeh nije slučajnost, nego logičan slijed: uz titulu aktualnog državnog prvaka, Županović je čak dva puta postavljao novi hrvatski rekord.
Uz brojne nacionalne i međunarodne uspjehe u bacanju koplja (prisjetimo se samo srebra s WPA Grand Prixa iz Jesola te zlata s Otvorenog prvenstva Srbije), ovaj se svestrani paraatletičar odlično snalazi i u ostalim bacačkim disciplinama (pa je tako u Jesolu disk bacio sve do bronce, a još jednu brončanu medalju osvojio je u bacanju kugle na nacionalnom prvenstvu u Puli), što nas navodi na sljedeće:
za ovu (za)ključnu zlatnu medalju i hitac dug 22.59m , zaslužan je, uz neupitan talent, i kontinuiran, discipliniran i predan rad bez ijednog propuštenog treninga.
No moramo spomenuti i predanost njegovog „putnog“ tima koji je uvijek uz njega: uz asistenticu Snježanu Županović, već je nebrojeno puta pokazao da zna što rade treneri Zoran Tadić i Krešimir Dumančić koji, slobodno možemo reći, drže komad ove medalje – još zlatne!

Oglas

Ima li boljeg načina za zatvoriti sezonu međunarodnih natjecanja?
Slijedi kratak odmor pa opet „red, rad i disciplina – u nove pobjede“, navodi trener Dumančić.