Marin Runtić: Nemamo imperativ, želimo dokazati da Radnički pripada u 1. ŽNL

Nogometaši Radničkog iz Dalja i u višem rangu nastavljaju sa sjajnim rezultatima i pobjedama koje su prošlih sezona ostvarivali u osječkoj 2. ŽNL. Odande su se prošle sezone uvjerljivim prvim mjestom kvalificirali u osječko-baranjsku 1. ŽNL, gdje nakon šest odigranih kola uvjerljivo drže prvo mjesto, kao jedina momčad s maksimalnim učinkom. Uz uvjerljivo prvo mjesto, momčad iz Dalja je do sada postigla najviše pogodaka u ligi, a i njihova je obrana kapitulirala najmanje puta. Povodom sjajnih uspjeha Radničkog, razgovarali smo s jednim od najzaslužnijih za fenomenalne rezultate ekipe iz Dalja, mladim trenerom Marinom Runtićem.

Oglas

Sportalo: Treneru, iza Vas i Vaše momčadi je fenomenalan ulazak u sezonu. Nakon šest odigranih kola, Radnički ima isto toliko pobjeda i uvjerljivo drži vrh ljestvice. Kako komentirate dosadašnji dio?
Marin Runtić: Kao novaci u 1.žnl ovih smo prvih šest kola smo odradili za čistu peticu. Momčad je odigrala svih šest utakmica odlično, posebno tri gostujuće gdje domaćinima nismo dali da nas ni u jednom trenutku ugroze i još uvijek nismo primili gol u gostima.

Oglas

Sportalo: Kao novaci u ligi, uspjeh Radničkog na početku sezone pomalo je iznenađujući. Je li i za Vas dosadašnji rezultat iznenađenje ili ste i na početku očekivali ovakav rezultat?
Marin Runtić: Kad smo ušli u 1.žnl nismo imali nikakva očekivanja osim da pokažemo da tu pripadamo i da možemo igrati sa svakim. Iskreno, vjerovao sam u dečke, a oni su to pokazali na najbolji način na terenu.

Oglas

Sportalo: Koja Vas je pobjeda u 1. ŽNL posebno dojmila i zašto?
Marin Runtić: Pa svaka utakmica ima nešto svoje, sve tri gostujuće gdje smo odigrali savršeno, ali ipak za sada je ona na početku prvenstva jer nam je bila prva utakmica u 1.ŽNL i to još pred našim navijačima.

Sportalo: Na drugom se mjestu nalaze čak tri momčadi s četiri boda manje od Radničkog. Koga bi posebno izdvojili kao velikog konkurenta za jesenski naslov?
Marin Runtić: Iskreno mislim da je prerano govoriti o jesenskom prvaku jer je liga puna dobrih ekipa i najmanje opuštanje može vam se obiti o glavu. Sve tri ekipe koje su nam pratitelji su odlične, s odličnim trenerima koji su bili i odlični igrači. Trener Čelar radi odličan posao već par sezona u Radniku i postali su jedna od boljih ekipa u ligi. Isto tako, moj prijatelj Bare je sastavio odličnu ekipu s puno dobrih mladih igrača i par njih iskusnih. Tako i rezultati koji stoje iza trenera Uzelca i njegove momčadi. Tako da ima još puno za igrati i dokazivati pa ćemo vidjeti tko će biti prvi na polusezoni.

Sportalo: Kako je raditi u Radničkom, jeste li zadovoljni? Imate li podršku?
Marin Runtić: Raditi u Radničkom je izuzetno zadovoljstvo, ali i izazov jer momčad je sastavljena od odličnih igrača koji su igrali u prvim i drugim ligama Hrvatske i inozemstvu. A podrška od uprave i ljudi koji su oko kluba je više nego fantastična.

Sportalo: Ima li Radnički ambicije za rang više?
Marin Runtić: Kao što sam i rekao prvo nam je bilo da dokažemo da tu pripadamo i da možemo igrati sa svakim. Nemamo nikakav imperativ osim da igramo i uživamo u nogometu, pa kad nas netko pobijedi i nadigra, mi ćemo prvi čestitati i pružiti ruku.

Sportalo: Slijedi veliki derbi s Dračicama kojeg igrate na svom terenu. I oni su, kao i Vi, novaci u ovom rangu, te također ostvaruju odlične rezultate. Što očekujete od nedjeljnog susreta i poznajete li momčad Dračica?
Marin Runtić: Bit ću iskren i priznati da jedino njih nisam htio u kvalifikacijama za 1.ŽNL, ali ne što smo se bojali, već sam bio mišljenja da bi bilo šteta da netko od nas nije ušao u 1.ŽNL što se i pokazalo u ovih prvih šest kola. Mislim da su vrlo slični nama, teže igri i nadigravanju, tako da očekujem jednu odličnu utakmicu u nedjelju u kojoj će najviše gledatelji uživati.

Sportalo: Za kraj, poruka za navijače.
Marin Runtić: Naši navijači su dio naše momčadi. Oni su s nam na svakom treningu i utakmicama kako domaćim tako i gostujućim. Vjerujemo da će u nedjelju kao i svaki put kad igramo kući biti pune tribine i njihova glasna podrška.