Marijan Kustić je očekivano novi predsjednik HNS-a

Prema očekivanjima Hrvatski nogometni savez je dobio novog predsjednika u liku Marijana Kustića koji je bio jedini kandidat tako da velikih dvojbi o nasljedniku Davora Šukera nije bilo. Na Izbornoj sjednici Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza održanoj u Zagrebu jednoglasno je nakon devet godina smijenjen dosadašnji predsjednik Davor Šuker te na njegovo mjesto instaliran 46-godišnji Marijan Kustić, koji je do sada obavljao dužnost izvršnog direktora HNS-a.

Oglas

Želim se na kraju svog devetogodišnjeg mandata osvrnuti na sve što sam radio. Nogometom sam se bavio 24 sata dnevno i svih 365 dana u godini. HNS je postao brend i naravno da sve to nisam napravio sam te sam zbog toga ponosan na sve ljude koji su radili sa mnom. U mom mandatu smo napravili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, ali i hrvatskog sporta općenito. Što znači da sam potpisao dva najveća nogometna uspjeha, broncu iz 1998. i srebro iz 2018. godine – bile su oproštajne riječi bivšeg predsjednika Davora Šukera.

Oglas

Uspješno smo prebrodili i pandemijsko razdoblje koje je bilo vrlo zahtjevno, a istovremeno smo bili i humanitarno aktivni. Kao član IO Uefe zalagao sam se da brojni ljudi iz HNS-a dobiju svoje funkcije u Uefi i Fifi. Uvijek sam bio i ostat ću odan hrvatskom nogometu. Zahvaljujem se svim djelatnicima HNS-a i cijeloj radnoj zajednici – zaključio je Šuker.

Oglas

Moram se zahvaliti Davoru Šukeru na dosadašnjem radu i drago mi je što je mene odabrao za suradnika. Imali smo odličnu suradnju. Svi ovi rezultati nisu plod jednog čovjeka, već pravog zajedničkog rada. Siguran sam, isto tako, da će buduće vodstvo nastaviti s ovim kontinuitetom napretka HNS-a. I dalje ćemo raditi timski, a svi znaju kako ja osobno funkcioniram – rekao je novoizabrani predsjednik Marijan Kustić .

U nogometu sam uvijek išao stepenicu po stepenicu, prošao sam dosta toga. Nakon što Davor nije istaknuo kandidaturu za novi mandat, onda sam se ja odlučio kandidirati. Ovdje sam već osam godina, radim u kontinuitetu, a ovu ću priliku ujedno iskoristiti kako bi dao podršku svim našim klubovima u europskim natjecanjima. U tom smislu moramo biti jedinstveni i puni međusobne podrške. Inače, ova moja nova dužnost je velika emotivna stvar za mene i dat ću sve od sebe da opravdam vaša očekivanja. Po prvi puta je netko dobio jednoglasnu podršku svih županija i to je velika čast za mene – dovršio je svoje obraćanje Kustić.

Foto Screenshot