/Mandžo počasni građanin Slavonskog Broda ZASLUŽIO JE!
mario mandžukić

Mandžo počasni građanin Slavonskog Broda ZASLUŽIO JE!

Ekspresna reakcija gradonačelnika i Gradskog vijeća Slavonskog Broda nakon sinoćnje pobjede Hrvatske protiv Engleske i ulaska u finale Svjetskog prvenstva. Junak pobjede bio je Mario Mandžukić strijelac pobjedničkog pogotka koji je po završetku slavio sa zastavom na kojoj je ispisano ime njegova grada.

Gradonačelnik Broda Mirko Duspara je na današnjoj sjednici GV-a predložio, a vjećnici prihvatili te se Mariju Mandžukiću dodjeljuje Povelja počasnog građanina.

“Našem Brođaninu i hrvatskom nogometnom reprezentativcu, vrhunskom sportašu i iznimnom čovjeku ljudskih i moralnih vrijednosti, dodijeljeno je javno priznanje Povelja počasnog građanina za izuzetan doprinos u promicanju sporta i imena grada Slavonskog Broda u zemlji i inozemstvu.

S ponosom svi naši građani, Gradska uprava i ja osobno, možemo reći da je Mario Mandžukić i počasni građanin grada Slavonskoga Broda, izvrstan sportaš i još bolji čovjeka s velikim srcem zlatnoga sjaja. I kao što sam to i ranije rekao u nama će uvijek imati prijatelje i podršku.
Povelja počasnog građanina zasluženo je i javno odavanje priznanja njegovoj nepobitnoj povezanosti i ljubavi prema gradu i sugrađanima koji su mu uvijek u mislima, u trenutcima najveće sreće i veličanstvenih uspjeha, a njegovo ime naslijeđe je i uzor svim budućim mladim generacijama.” – stoji u objavi gradonačelnika Mirka Duspare.

Podijeli
  •  
  •  
  •