/Manchester City dvije godine izbačen iz europskih natjecanja MALI NOGOMETNI BREXIT ZBOG FINANCIJSKOG FAIR-PLAYA
IMG_6737

Manchester City dvije godine izbačen iz europskih natjecanja MALI NOGOMETNI BREXIT ZBOG FINANCIJSKOG FAIR-PLAYA

Sudsko vijeće krovne kontinentalne nogometne organizacije danas je objavilo odluku da se aktualni engleski prvak izbacuje iz svih europskih natjecanja na dvije godine zbog nepoštivanja financijskog fair-playa. Naravno, City ima pravo na žalbu, već su je i najavili, pa ostaje upitno hoće li postati prvi “velikan” izbačen iz europskih natjecanja zbog nepoštivanja financijskog fair playa.

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-a.

Sudsko vijeće izreklo je disciplinske mjere nogometnom klubu Manchester City i to da će biti isključen iz sudjelovanja u klupskim natjecanjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone (tj. sezone 2020./2021. i 2021./2022.) i platiti kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

Na ovu odluku Manchester City ima pravo podnijeti žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Ako Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu”, stoji u priopćenju koji je objavila UEFA.

Podijeli
  •  
  •  
  •