Malonogometaši Broda 035 u povratničkom pohodu prema Prvoj HMNL

U ovogodišnjem prvenstvu Druge Hrvatske malonogometne lige – istok natječe se 11 klubova, pa je tako svako kolo jedna ekipa slobodna. Slavonski Brod u ovom natjecanju ima 2 svoja predstavnika i to MNK Brod i Brod 035 koji je među kandidatima za 1. mjesto i povratak u Prvu ligu. Uz 2 slavonskobrodska kluba predstavnik Brodsko – posavske županije je i Nova Gradiška koja igra dobro te ima samo 1 poraz, ali ima i 4 oduzeta boda.

Oglas

Za malonogometaše u Drugoj ligi – istok ova polusezona bila je vrlo čudna. Naravno zbog pandemije se uopće nije znalo hoće li početi prvenstvo koje je ipak krenulo naravno bez gledatelja u dvoranama. Pojedine utakmice zbog pozitivnih igrača u ekipama bila su odgođene, dok je prvenstvo nedavno prekinuto kada su uvedene nove mjere te su trenirati i igrati mogli samo prvoligaši. Međutim, detaljnim tumačenjem tih mjera svoje prvenstvo ipak mogu igrati klubovi koji su u drugom stupnju natjecanja te je stoga nastavljena sezona u Drugoj HMNL – istok.

Oglas

Već godinama treneru Ćorluki veliki nogomet predstavlja problem iz razloga što svi njegovi igrači igraju u raznim klubovima. Zbog toga dok traju lige velikog nogometa on ne može imati najbolje igrače u sastavu pa je iz tog razloga došlo do nekoliko slabijih rezultata. Kada je Brod 035 kompletan sa svim igračima koje Ivica Ćorluka ima na raspolaganju, onda su među najboljim klubovima na drugoligaškom istoku. To se najbolje vidjelo u kup utakmici protiv prvoligaša Alumnusa iz Sesveta koji je tek nakon penala prošao dalje.

Oglas

Gledajući ljestvicu na vrhu se uz Brod 035 izdvojila vinkovačka Aurelia s kojom je u 1. kolu ekipa trenera Ćorluke odigrala 1:1. To je odličan rezultat pogotovo što su Brođani u Vinkovce otišli jako oslabljeni, dok su jedini tzv. kiks imali na svom terenu protiv Nove Gradiške s kojom je bilo 1:1. Kasnije kada su se kompletirali ušli su u formu te su imali lijepi niz pobjeda. Stoga Brod 035 svi vide kao glavnog favorita za 1. mjesto i plasman u kvalifikacije za povratak u Prvu ligu.

Trener Ćorluka je do sada u prvenstvu koristio 26 igrača među kojima su najviše utakmica odigrali: Almedin Bundavica, Luka Đerek i Robert Ruhek. Oni i jesu najbolji strijelci, pa je tako  Bundavica postigao 9, Đerek 7, a Ruhek 5 golova. Tu je još sa 4 gola i Mario Ćubel te su ova 4 igrača nositelji igre Broda 035. Ukoliko na proljeće osvoje 1. mjesto u Drugoj ligi – istok Brođane očekuju kvalifikacije u kojima će se igrati mini liga sa 6. kola. U kvalifikacijama će biti prvaci Drugih liga s istoka, juga i zapada te pretposljednji iz Prve lige, dok će dvije najbolje otići u prvoligaško društvo.

Malonogometaši Broda 035 sinoć su u 10. kolu gostovali u Vinkovcima kod Učilišta Studium te su s 3 gola Bundavice i jednim Gačića došlo do pobjede sa 4:2. Na taj način vratili su se na 1. mjesto te iz 9 utakmica nemaju poraz uz 6 pobjeda i 3 neodlučene. Ekipa trenera Ćorluke ima bod više ispred drugog vinkovačkog kluba Aurelije koja je u posljednjem kolu slobodna i neće igrati. Zato će Brod 035 odigrati domaću utakmicu protiv Autodijelova Tokić iz Požege te bi se s moguća 3 boda još više odvojio na vrhu ljestvice. (Josip Šebalj)