/Mali Vatreni krenuli s pripremama GRAČAN OPTIMIST UOČI EURA
0000028054_685_375_cut

Mali Vatreni krenuli s pripremama GRAČAN OPTIMIST UOČI EURA

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se u ponedjeljak, 3. lipnja u Velikoj Gorici te krenula na pripreme u Medulin, gdje će ostati do 16. lipnja.

 

Na okupljanje mladih Vatrenih pristiglo je 19 igrača, koji su u Medulinu odradili svoj prvi trening za Europsko prvenstvo.

 

Nikola Vlašić, Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo, Filip Benković i kapetan Alen Halilović naknadno će se pridružiti mladoj reprezentaciji nakon seniorske utakmice Europskih kvalifikacija protiv Walesa.

 

Branič Petar Mamić zbog ozlijede nije prisustvovao okupljanju te neće konkurirati za Europsko prvenstvo.

 

Hrvatska U-21 u Medulinu će se pripremati do 16. lipnja te će 12. lipnja odigrati i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske. Nakon priprema, Nenad Gračan i njegovih 23 odabranika uputit će se u Italiju i San Marino, gdje će u skupini igrati protiv Engleske, Rumunjske i Francuske.

 

“Jučer navečer vratio sam se s godišnjeg, a kroz zadnjih par dana dobro sam odmorio glavu te sam se veselio ovom danu. Mislim da smo i momčad i ja spremni za pripreme i utakmice koje slijede. Jedva čekam treninge i utakmice. Skupina je dosta jaka – Engleska, Francuska i Rumunjska nisu se slučajno plasirale na Europsko prvenstvo. Imamo jako dobru ekipu. Nadalje, iako su i druge generacije imale dobre ekipe, mislim da niti jedna ekipa do sada nije imala ovakvo zajedništvo”, poručio je Dinamov Lovro Majer.

 

Branič Borna Sosa također se osvrnuo se na proteklu sezonu te na nadolazeće prvenstvo:

 

“Protekla sezona bila je vrlo poučna za mene. Nažalost nije završila pozitivno, no treba uvijek gledati naprijed. Sigurno jest da imamo velika očekivanja. U prijašnjim utakmicama pokazali smo da imamo sve ono što nam je potrebno da se nosimo s jakim ekipama kao što su Rumunji, Englezi i Francuzi. U svakoj utakmici ciljat ćemo na pobjedu. Svi priželjkujemo Olimpijske igre i to nam je veliki cilj.”

 

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

 

Braniči: Borna Sosa, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

 

Veznjaci: Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

 

Napadači: Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Podijeli
  •  
  •  
  •