Majdenić: Zasluženo smo osvojili titulu, ali za 3. HNL trebamo konkretna pojačanja

Zahvaljujući čudesnom proljeću koje su odradili fantastično, nogometaši Valpovke su zasluženo postali prvaci Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci. A ovo je proljeće Valpovčane vodio Martin Majdenić, mladi stručnjak koji je ekipu preuzeo u zimskoj pauzi.

Oglas

Jesen je Valpovka završila na trećoj poziciji, a tada je na klupi Zelenih sjedio Davor Mijatov. Uprava kluba se odlučila na promjenu trenera, što će se kasnije pokazati kao odličan izbor. Ovo su proljeće Valpovčani osvojili 44 od mogućih 48 prvenstvenih bodova, što je enormnih 91,7% uspješnosti. Sezonu su završili na prvom mjestu pobjegavši Borcu iz Kneževih Vinograda za samo jedan bod. Valpovka se, nakon godine izbivanja, ekspresno vratila u 3. HNL, ali su sada svi u klubu svjesni da se moraju još bolje pripremili kako bi i u višem rangu bili konkurentni. Javili smo se treneru Majdeniću koji je jedan od najzaslužnijih što je Valpovka nakon 44 godine ponovno prvak, a s njim smo razgovarali o protekloj sezoni, ali i o budućnosti u 3. HNL.

Oglas

Sportalo: Treneru prije svega čestitke na tituli i naslovu prvaka. Je li fešta završila i jeste li proslavili?

Oglas

Majdenić: Hvala na čestitkama. Fešta je bila odmah nakon odigrane utakmice, stvarno se dobro proslavilo, baš onako kako klub zaslužuje.

Sportalo: Ekipu ste preuzeli na zimskoj pauzi kada je Valpovka kaskala za vodećima. Pripreme ste odradili na odličan način, pobjedama nad prvoplasiranim ekipama pokazali ste da možete i do titule koju ste na kraju osvojili. Kako vam je to pošlo za rukom?

Majdenić: Kad sam preuzeo ekipu Valpovke, nalazili smo se na trećem mjestu. Zaostatak je bio 5 bodova za Borincima koji su tad bili prvi na tablici, a danas je razlika 12 bodova s malom promjenom na vrhu tablice. Prema mom iskustvu, pripreme nikad nisu mjerilo kako ćeš krenuti u prvenstvo. Ne mogu reći da sam bio previše zadovoljan izborom pripremnih utakmica koje nisu bile moj izbor jer sam ja došao na gotov čin. Odigrali smo zadnje 4 pripremne utakmice s vodećim ekipama iz 1. ŽNL i sve smo pobijedili, što je bilo i za očekivati, jer smo mi ipak u višem rangu. Zbog nadmoći koju smo imali u tim utakmicama, nisam dobio nikakvu kvalitetnu povratnu informaciju o kvaliteti svoje ekipe u pojedinim segmentima igre. U pripremni period smo krenuli tjedan dana ranije od ostalih klubova jer sam htio da budemo spremni, a opet dovoljno svježi za početak sezone s obzirom na činjenicu da smo u prva dva kola igrali s vrhom tablice, a da bismo ostali u igri za prvaka nismo smjeli izgubiti. Na kraju se to pokazalo jako dobro jer smo odmah “skinuli“ obje ekipe i približili se vrhu tablice. Nakon toga, iako će mnogi reći da smo izgubili 4 boda, ja smatram da smo osvojili 2 izuzetno bitna i teška boda u dva kola protiv Haška-a i Olimpije pogodcima u zadnjim minutama susreta. Bez obzira na to što su nas nakon tih utakmica i sami članovi naše uprave javno otpisali od utrke za prvaka, mi se nismo predali. Nakon toga nam je dobro došla pauza jer je Grabovac istupio iz lige te smo taj period iskoristili za poboljšanje kondicijske pripremljenosti igrača. U sljedećih 12 utakmica napravili smo niz od 12 pobjeda, svim protivnicima smo zabili minimalno jedan pogodak i imamo najbolju obranu lige. Smatram da smo zasluženo osvojili prvo mjesto.

Sportalo: U 17 prvenstvenih kola, ostvarili ste 14 pobjeda uz dva remija. Zaista impresivan učinak koji vas je i doveo do prvog mjesta. Kako to komentirate?

Majdenić: Sve je to posljedica napornog rada cijelog kluba. Jako dobro smo trenirali, odradili smo 78 treninga, odaziv igrača je bio jako dobar, vrlo malo sam morao improvizirati što je jako bitno za uspjeh ekipe. Sama činjenica da smo 4 utakmice gubili i ostvarili pozitivan rezultat te većinu utakmica okretali u svoju korist što se utakmica bližila kraju, to puno govori o našoj kondicijskoj pripremljenosti tijekom cijele sezone.

Sportalo: Valpovka kreće u pripreme za 3. HNL. Hoćete li povesti momčad u iduću sezonu?

Majdenić: Imao sam dogovor do ljeta s Valpovkom, taj period je završio i sad je vrijeme da sjednemo i razgovaramo o daljnjoj suradnji. Imam i nekoliko svježih ponuda na stolu o kojima trenutno ne bih detaljnije govorio.

Sportalo: Hoće li biti promjena u igračkom kadru?

Majdenić: Ako mislimo igrati ozbiljan nogomet u 3. HNL-u i biti u gornjem dijelu tablice, zasigurno moramo povećati širinu igračkog kadra. Sportski direktor već obavlja razgovore s potencijalnim pojačanjima tako da će sigurno biti nekih promjena. Još jednom hvala svima koji su pridonijeli ovom povijesnom uspjehu, i hvala Vama što ste pratili naš rad. – zaključio je trener Valpovke, Martin Majdenić.