/Magdalena Đekić i Ivan Ereš najbolji vinkovački sportaši u 2019. ORGANIZATORI ZŠU VINKOVCI I NOVOSTI.HR
izbor vinkovci novosti.hr

Magdalena Đekić i Ivan Ereš najbolji vinkovački sportaši u 2019. ORGANIZATORI ZŠU VINKOVCI I NOVOSTI.HR

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu koju su organizirali Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i medijska kuća Novosti. Rezultata u 2019. godini nije nedostajalo, a tome u prilog ide čak 43 kandidature za nagrade.

Vinkovački sportaši i sportski klubovi i prošle godine nastupali su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, neki s manje, neki s više uspjeha. Oni najuspješniji među njima nagrađeni su večeras u 9 kategorija, neki su dobili posebne nagrade Orion koja se dodjeljuje športašima kojima je malo nedostajalo da budu najbolji, a tu je bila i posebna kategorija, ona za životno djelo. Odluku o najboljima donio je Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, a kao i prethodnih godina najveći broj kandidatura stigao je u kategoriji perspektivni športaš. Ni ove godine nije izostala nagrada za najbolje sportske fotografije, a izložba istih postavljena je u predvorju vinkovačkog kazališta.

Nakon uvodnih govora Tomislava Zadre, člana Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca i predsjednika Hrvatskog biciklističkog saveza, Siniše Krajača, pomoćnika glavnog tajnika za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora i Ivana Bosančića, gradonačelnika grada Vinkovaca, dodijeljene su prve nagrade.

Za perspektivnu športašicu 2019. godine proglašena je Nikolina Josipović iz Atletskog kluba „Cibalia“ Vinkovci. Nagradu Orion u ovoj kategoriji dobila je Magdalena Bliml iz Judo kluba „Vinkovci“. Najuspješniji perspektivni športaš za 2019. godine je Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba „Vinkovci“, a nagradu Orion dobili su Josip Slaviček iz Karate kluba „Vinkovci“ i Tvrtko Rončević iz Atletskog kluba „Cibalia“ Vinkovci.

Nagradu za životno djelo pod nazivom “Novosti” ove je godine dobio Branimir Gali. Nagrada se dodjeljuje zaslužnim sportskim djelatnicima, bivšim sportašima i trenerima koji su navršili 60 godina života, od čega su zabilježili najmanje 25 godina amaterskog rada u sportu te su svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem pridonosili promociji, razvoju i jačanju ugleda vinkovačkog sporta.

Najbolji trener 2019. godine je Josip Krpan, „Atletski klub Cibalia Vinkovci.

Pet kandidatura pristiglo je za izbor najbolje momčadi u prošloj godini, no najboljom je proglašena Rukometni klub Spačva-Vinkovci.

Najbolja ekipa u 2019. godine je Ženski odbojkaški klub Vinkovci.

Najbolji športaš s invaliditetom u prošloj godini je Eva Blažević iz Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Vinkovci“. Nagradu Orion u ovoj kategoriji dobio je Filip Lalić iz Vinkovačkog plivačkog kluba „Barutana“ Vinkovci

Najbolja športašica grada Vinkovaca u 2019. godini je Magdalena Đekić iz Atletskog kluba „Cibalia“ Vinkovci, a najboljim športašem proglašen je Ivan Ereš iz RK Spačva Vinkovci. U kategoriji najbolji športaš dodijeljene su i tri nagrade Orion koju su dobili Duje Dragun iz Malonogometnog kluba Aurelia – Futsal, Martin Jozić iz Streljačkog društva Vinkovci i Ante Brkić iz Šahovskog kluba „Vinkovci“

Posebno priznanje za doprinos razvoju sporta i promociji sporta Grada Vinkovaca dobila je odbojkašica Klara Perić, članica ekipe Vampula iz Finske koja je osvojila srebrnu medalju na svjetskom klupskom prvenstvu i igrala polufinale Challenge kupa.

Nakon proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu, nagrađeni su autori najboljih fotografija za “Sportski trenutak 2019. godine”. Riječ je o fotografijama na kojima se nalaze vinkovački športaši ili klubovi bilo da su snimljene na sportskim borilištima u Vinkovcima ili diljem Hrvatske i svijeta.

Autori koji su osvojili nagrade su:

3. mjesto – Hrvoje Cvitanović iz Športskog karate kluba „Ictus“ Vinkovci za fotografiju „Karate kid”
2. mjesto – Igor Nađ iz Hrvatskog planinarskog društva „Cibalija“ Vinkovci za fotografiju „Pa, idemo uz feratu“
1. mjesto Ivan Ćaleta iz Plivačkog kluba „Orion“ za fotografiju „Plivanje“.

U 2019. godinu u redovno članstvo ušao Savez za rekreaciju Grada Vinkovaca „Sport za sve“ koji je u 2019. organizirali i proveo čak 19 manifestacija u kojima je sudjelovalo 3000 sudionika, a pratilo ih je više od 50.000 ljudi. Savez je proveo natječaj te je izabrao najuspješnijeg pojedinca i sportski kolektiv, a to su Igor Nađ i MNK Lapovci.

Izvor: Novosti.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •