M20 EHF EURO 2022: Poraz juniora od Švedske, slijedi borba za poredak od 9.-16. mjesta

Hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je od Švedske 23:27 u susretu 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Portugalu i tako je ostala bez borbe za medalju. U drugom susretu naše skupine, Francuska je pobijedila Crnu Goru 29:23 i prošla dalje tako da Hrvatskoj slijedi borba za poredak od 9. do 16. mjesta. 

Oglas

Izuzetno loše počela je Hrvatska susret odluke protiv Švedske. Za nepunih sedam minuta već su bili u minusu od 6 pogodaka (0:6). Svoj prvi pogodak naši mladi rukometaši postigli su tek u osmoj minuti. Prije toga već su imali jedno isključenje i jedan pozvani time out izbornika Igora Vorija.

Oglas

Za to vrijeme švedski vratar Oscar Savinger skupio je već pet obrana i najavio da bi to mogao biti njegov dan. Hrvatska igra bila je lako čitljiva. Sve se svodilo na vanjske udarce ili crtu. A ona je bila sjajno zatvorena. Naša krila praktički nisu dobila loptu u prvom dijelu.

Oglas

Švedska je rutinski, gotovo bez napora držala svoju veliku prednost. Već sredinom prvoga dijela ona je iznosila sedam pogodaka. Na kraju prvog poluvremena bilo je plus šest (11:17). Hrvatska je bila na 46, a Švedska na 61 posto realizacije.

Malo bolji bio je početak drugoga dijela. Nekoliko puta Hrvatska je uspjela doći na pet pogodaka zaostatka pa čak imala i napad za minus četiri, ali nije to uspjela napraviti sve do 48. minute. I kada se ukazao tračak nade pri rezultatu 18:22, slijedio je niz novih pogrešaka, izgubljenih lopti ili sjajnih intervencija švedskog vratara.

Hrvatsku je težeg poraza spasio Dominik Kuzmanović koji je susret završio sa 16 obrana i jednim postignutim pogotkom. Na drugoj strani Oscar Savinger je imao 18 obrana. Prvi strijelac Hrvatske bio je Patrik Hršak s 8 pogodaka. Sedam je dao Marin Božičević, od toga 6 sa 7 metara. Kod Švedske, najbolji Felix Moller sa 6 pogodaka.

Švedska je s tri pobjede osvojila prvo mjesto u skupini C i prenosi dva boda u drugi krug. Društvo će joj praviti Francuska. Hrvatska i Crna Gora idu u borbu za poredak od 9. do 16. mjesta.

M20 EHF EURO: SKUPINA C, 3. KOLO

HRVATSKA – ŠVEDSKA 23:27
FRANCUSKA – CRNA GORA 29:23

Izvor HRS