M20 EHF EURO 2022: Poraz Hrvatske od Islanda

U drugoj utakmici drugog kola Intermediate Round na EHF Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu, hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je od Islanda s rezultatom 33:20.

Oglas

Bio je to susret koji je od početka krenuo u samo jednom pravcu, o čemu najbolje svjedoči činjenica da su rastrčani Islanđani relativno brzo i lako došli do 7:0 u ranoj fazi dvoboja, već u 7. minuti. Nekoliko promašenih prilika na početku, dodatno je uzdrmalo već oslabljenu Hrvatsku.

Oglas

U drugoj četvrtini utakmice, Island je nastavio puniti hrvatsku mrežu, a naši juniori su tek pred sam kraj prvog poluvremena uspjeli napraviti niz od tri pogotka zaredom i doći do 16:10, rezultata s kojim se otišlo na predah. Pokušao je izbornik Igor Vori rotirati igrače i pronaći postavu koja će odgovoriti Islanđanima, ali nažalost bez uspjeha.

Oglas

U nastavku, Island je ponovno furiozno krenuo i napravio nevjerojatan niz od šest pogodaka pa je tako u 39. minuti, njihova prednost bila dvoznamenkasta, 22:11. Do kraja dvoboja, Island je nastavio tamo gdje je stao, a Hrvatska je došla do najvećeg poraza na ovom prvenstvu. Završilo je 33:20.

Najbolji strijelci u našim redovima bili su Noa Zubac sa šest i Marin Božičević s pet pogodaka.

M20 EHF EURO: INTERMEDIATE ROUND II, 1. KOLO
ISLAND – HRVATSKA 33:20
ITALIJA – CRNA GORA 31:26

Nakon završetka svih susreta sedmog dana natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu, poznate su reprezentacije koje će se boriti za medalje, kao i one kojima slijedi borba za poredak od 5. – 9. mjesta, odnosno 9. – 12., te 13. – 16. mjesta. Upravo u toj posljednjoj skupini nalazi se hrvatska muška juniorska reprezentacija.

Težak poraz od Islanda 33:20, bacio je Hrvatsku u borbu za poredak od 13. – 16. mjesta. Našu mladu reprezentaciju najprije očekuje susret s Norveškom u petak 15. srpnja u 15:30h. Ovisno o rezultatu dan nakon toga, slijedi susret s pobjednikom/poraženim iz susreta Crna Gora – Poljska. Bez obzira na ishod tih susreta bit će to drugi najslabiji nastup Hrvatske na europskim juniorskim prvenstvima. Naime, 2008. godine Hrvatska je osvojila 16. mjesto.

Inače, u borbu za medalje idu reprezentacije domaćina i Švedske, te Srbije i Španjolske. Ti  susreti su na rasporedu 15. srpnja. Za 5. i 6. mjesto borit će se Danska i Francuska, odnosno Njemačka i Mađarska. Naš današnji suparnik Island čeka susret protiv Slovenije u borbi za poredak od 9. – 12. mjesta. Za ta mjesta još se bore Italija i Farski otoci.

M20 EHF EURO: RAZIGRAVANJE ZA POREDAK OD 13. – 16. MJESTA
15.07.2022.      15.30     HRVATSKA – NORVEŠKA
15.07.2022.       13.00     POLJSKA – CRNA GORA

Izvor HRS