M18 EHF EURO: Rekordna pobjeda protiv domaćina i osiguran drugi krug

U briljantnoj predstavi kakvu već dugo nismo vidjeli od jedne hrvatske reprezentacije, naši kadeti pobijedili su Crnu Goru 46:21, u susretu 2. kola, skupine B, Europskog prvenstva u Podgorici i osigurali prolazak u drugi krug prvenstva.  

Oglas

Od početka susreta bila je to zapravo jednosmjerna ulica, i praktički igra na jedan gol. Za manje od pet minuta Hrvatska je vodila 4:1. Četiri minute poslije, domaćin je uhvatio kakav-takav priključak i stigao na 5:3. Ali, onda slijedi niz od 5:1 naših mladića i na semaforu je u 12. minuti već bilo 9:4.

Oglas

Nakon šest minuta igre pogodak za pogodak i još jednog približavanja domaćina na minus tri (8:11), slijedi hrvatska rapsodija od 9:1 i bijeg na nedostižnih 20:9. Do predaha je ta prednost sačuvana i Hrvatska je prezadovoljna otišla u svlačionicu (23:12).

Oglas

Ni jednog trenutka u drugom poluvremenu tempo igre Hrvatske nije pao. Prednost je stalno rasla. Već sredinom nastavka ona je otišla na 20 pogodaka (36:16), premda je izbornik u tim trenucima odlučio sačuvati udarne snage. Ali i igrači koji su manje igrali protiv Italije sjajno su iskoristili ukazano povjerenje i nastavili su “bušiti mrežu“ Crnogoraca. U sve su se dobro uklopili i vratari pa je dojam o našem nastupu bio kompletan.

S osam pogodaka Toni Živković bio je naš najbolji igrač i strijelac. Šest je dao Aleksandar Čaprić. Čak 13 naših igrača našlo se u listi strijelaca. Kod domaćina najbolji Radoš Premović sa 6 pogodaka.

Nakon dva kola, Hrvatska je osigurala prolazak u drugi krug. U posljednjem kolu čeka je susret protiv Portugala koji se igra u nedjelju 7. kolovoza u 20.00 sati.

EHF EURO M18: SKUPINA B, 2. KOLO
HRVATSKA – CRNA GORA 46:21

Izvor HRS