M18 EHF EURO: Poraz od Njemačke, ništa od polufinala

Hrvatska muška kadetska reprezentacija poražena je od Njemačke 26:34, u 1. kolu glavne skupine Europskog prvenstva u Crnoj Gori i tako je propustila posljednju priliku da se eventualno domogne polufinala.

Oglas

Već u otvaranju susreta, Njemačka je vrlo odlučno krenula. I nakon nešto više od 4.  minute imala 1:4. To im je donijelo dozu više samopouzdanja jer i za njih je to bio susret na sve ili ništa jer su u drugi krug ušli bez bodova.

Oglas

Za razliku od Hrvatske, njemački mladi rukometaši zabijali su u serijama. Tako su u 7. minuti imali 2:6 pa u 12. minuti plus četiri, 4:8. Hrvatska je uhvatila dobar ritam nakon toga i u 17. minuti došla na minus dva (8:10). Nažalost, kraj poluvremena opet je bio loš i Njemačka je nizom od 1:4 osigurala miran odlazak na predah (11:17). Hrvatska je u prvom dijelu primila čak 17 pogodaka, a time se definitivno teško može do velikog rezultata.

Oglas

Bilo je to jako teško stizati u nastavku, posebno stoga jer je suparnička obrana bila izuzetno brza na nogama, agresivna, s vrlo dobrim vratarom. I niti jednog trenutka nije dopustila našim mladim rukometašima da se spuste ispod pet pogodaka zaostatka.

Dapače, na ulasku u posljednjih deset minuta otišli su Nijemci na plus deset i tu je bio kraj hrvatskog sna u preokret i polufinale. Najveća prednost Njemačke bila je 11 razlike. Završilo je s plus 8, ali je to slaba utjeha za naše rukometaše, jer su propustili posljednju priliku za ulazak u krug onih koji će odlučivati o medaljama.

Po pet pogodaka dali su Gabrijel Bartolić i Toni Živković koji je izabran za našeg igrača susreta. Kod Njemačke najbolji David More s 10 pogodaka.

Sutra Hrvatsku čeka susret s Mađarskom (18.00 sati), a nakon toga borba za poredak od 5. – 8.mjesta.

EHF EURO M18: GLAVNA SKUPINA 1, 1. KOLO
HRVATSKA – NJEMAČKA 26:34

Izvor HRS