Luka Modrić: “Pokazat ćemo naše pravo lice”

Kapetan Luka Modrić predvodit će Hrvatsku protiv Engleske u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu. Engleske novinare zanimalo je Lukino mišljenje o nadmenom ponašanju Engleza uoči polufinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine.

Oglas

“Ta arogancija o kojoj smo pričali tada i o kojoj me danas pitate nije se toliko odnosila na engleske reprezentativce, nego više na ljude u njihovom okruženju, u prvom redu medije. Kako je danas? Iskreno, zadnjih nekoliko dana nisam čitao njihove novine, ne bavim se time, fokusiran sam na utakmicu, a ne na ono što se događa sa strane.”.

Oglas

Jesu li Englezi zaista bolji od Hrvatske u svim segmentima, osim u veznom redu?

Oglas

“Ne bih ulazio previše u takve analize, vidjet ćemo sutra na terenu, to je jedino mjerilo. Vidjet ćemo tko je bolji i tko će izaći kao pobjednik iz te utakmice”.

Jesi li spreman poslije naporne klupske sezone u Realu?

“Osjećam se jako dobro, a ne treba naglašavati koja je čast i obaveza igrati za Hrvatsku. Očekivanja su velika, ovo je veliko natjecanje, ali i mi sami od sebe očekujemo puno i ja se nadam da ćemo pokazati naše pravo lice.”.

Taktika protiv Engleske?

“Ne mogu ulaziti u detalje, izbornik nas je pripremio, a to kako ćemo igrati i na koji ćemo način pokušati iskoristiti njihove slabosti, to ćete vidjeti sutra. Ne mogu vam to otkrivati. Normalno da očekujemo agresivne Engleze, ali nadam se da ćemo mi to iskontrolirati i okrenuti utakmicu na svoju stranu”.

Luka je rekao nešto i o činjenici da je hrvatska momčad tijekom Eura ostala u Rovinju, ali i o izostanku većeg broja hrvatskih navijača na europskoj smotri.

“Nedostajat će nam navijači, bilo bi lijepo da nas bodre u velikom broju, njihova prisutnost puno nam pomaže i daje dodatnu energiju. U Rovinju imamo svoj mir, s te strane je sve OK.”.

Novi član stručnog stožera je Vedran Ćorluka s kojim je Luka proveo nezaboravne trenutke u reprezentaciji.

“Čarli se odlično prilagodio i sto posto je “unutra”. Svoju ulogu u stručnom stožeru prihvatio je jako ozbiljno, vjerujem da je izbornik zadovoljan njegovim prisustvom. Pun je dobrog raspoloženja, ima volje i elana da bude od pomoći. da li koji put podvikne? To je dio njegovog karaktera, takav je bio i kao igrač, kad je mislio da treba nešto reći, uvijek bio tu da kaže. Tako je sad i kad je pomoćni trener kaže, ako treba i podvikne, ali ne toliko. To ostavlja izborniku, ha, ha, ha… Atmosfera je u svakom slučaju jako dobra, a naravno da su očekivanja velika, jer smo podigli visoko letvicu sjajnim rezultatom u Rusiji. Međutim, treba biti realan, ne možemo očekivati da ćemo na svakom velikom natjecanju otići do kraja.”.

Izvor: Hrvatski nogometni savez