Luka Čarapović samo tri stotinke do rušenja rekorda starog devet godina

Protekloga vikenda je održan prestižni plivački miting “Zlatni Orlando” u Dubrovniku.

Oglas

Međunarodni miting je licenciran od strane HPS-a i uvršten je u kalendar natjecanja Saveza, te u potpunosti odgovara zahtjevnim FINA pravilima provedbe natjecanja.

Nastupilo je  257 natjecatelja iz 36 klubova iz 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Azerbajdžana.
Natjecatelji su bili podijeljeni  u 3 dobne kategorija: A – seniori, B – juniori, C – ml. juniori. Plivalo se ukupno 16 pojedinačnih disciplina kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji.
Sudjelovali su  neki od najjačih imena svjetskog  plivanja, među kojima je mušku konkurenciju predvodio olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo, a žensku višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos.
Vukovarski klub predstavio je Luka Čarapović, koji je u sklopu nacionalnog kampa hrvatskog plivačkog saveza izabran po listi svestranosti, te je u Dubrovnik otišao nešto ranije na pripreme.
Luka Čarapović nastupio je u 6 disciplina (100 slobodno, 100 leđno, 50 delfin, 50 slobodno, 50 leđno i 1500m slobodno), a u Vukovar se vratio sa 7 medalja!
Prvi dan natjecanja u 3 discipline Luka Čarapović plivao je sve osobne rekorde i 3 puta se penjao na postolje!!
S rezultatom 59.48 sec na 100m Leđno zauzeo je 3.mjesto u apsolutnoj kategoriji i 2.mjesto u ml.juniorskoj kategoriji!
S rezultatom 54.01 na utrci 100m slobodno zauzeo je 3.mjesto u ml.juniorskoj kategoriji!
Na utrci 50m delfin, zaozeo je 5.mjesto, popravivši najbolje vrijeme za više od 5sec.!!
U drugom danu natjecanja bilo je  iznimno napeto i brzo Luki Čarapoviću je na utrci 50m Leđno nedostajalo 3 stotinke do rekorda hrvatske, ali napokon imamo utrku preko 700bodova!
S rezultatom 27.01 zauzeo je 2.mjesto u apsolutnoj kategoriji, kao i ml.juniorskoj…
Na 50m slobodno zauzeo je 3.mjesto u kategoriji ml.juniora.
U posljednjoj utrci na 1500m, prvi puta je upisao rezultat, te je s rezultatom 18:01.27 zauzeo 3.mjesto u ml.juniorskoj kategoriji i 4.mjesto u apsolutnoj kategoriji
Luka je svoju kvalitetu potvrdio, te je kao mlađi junior isplivao normu za ulazak u juniorsku reprezentaciju hrvatske! Za natjecanje Luku je pripremio i vodio trener Ivan Koščević.