Luka Čarapović briljirao na prvom nastupu u novoj sezoni

Plivački klub Vukovar je sudjelovao na jubilarnom 50.međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb. Na natjecanju je sudjelovalo preko 50 plivačkih klubova iz Hrvatska, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije…

Ovo je ujedno i druga postaja serije natjecanja HEP Grand prix s koje su se Vukovarci vratili s 3 medalje (2 x zlato i 1x srebro) od četiri utrke u kojima su nastupili. Za ovakve sjajne rezultate pobrinuo se maestralni Luka Čarapović koji je prvog dana natjecanja plivao utrke u disciplinama 100m leđno i 100m mješovito te je u kvalifikacijama izborio u obje discipline A finala.
Na 100m mješovito u juniorskoj konkurenciji završio je kao srebrni (2.mjesto), a u apsolutnoj kategoriji zauzeo je 7.mjesto isplivavši osobni rekord. U disciplini 100m leđno Luka je potvrdio svoju kvalitetu kao jedan od najboljih leđaša u Hrvatskoj pa je u juniorskoj konkurenciji zauzeo 1.mjesto dok je u apsolutnoj kategoriji završio na 6.mjestu s rezultatom 55.99 sec.
Ovaj rezultat je ujedno i 3.najbolji  rezultat u apsolutnoj kategoriji Hrvatskog plivačkog saveza. Drugi dan je sudjelovao na utrci 50m leđno gdje je u B finalu isplivao rezultat 25.80 sec što je ujedno i 1.mjesto u juniorskoj konkurenciji, također osobni rekord.
Zadnja disciplina u kojoj je sudjelovao bila je 50m slobodno u kojoj je s osobnim rekordom 23.89 sec završio na 7.mjestu u juniorskoj kategoriji u izrazito jakoj konkurenciji.
Podsjetimo se kako je Luka još uvijek mlađi junior (2006.),te mu je ovo prvi nastup u novoj sezoni 2022./23.u malom bazenu. Posljednjih 9.godina nije bilo plivača iz Hrvatskih klubova  koji su plivali brže od njega u njegovoj kategoriji, što nam puno govori o vrijednosti rezultata tako da je Luka vrijedan svake pohvale i podrške. Za natjecanje ga je pripremio trener Ivan Koščević i ujedno ga na istom pratio.