Ludi intervju Josipa Hercega Slobodnoj Dalmaciji

Kad se za nekog kaže da je ikona nekog kluba taj zaista mora biti poseban, prepoznatljiv. Trećeligaš iz Oriovca definitivno takvog ima u svom kapetanu i vrataru Josipu Hercegu, oriovačkom Buffonu bez kojeg je Crvena momčad praktično nezamisliva! Josip je rođen  7. svibnja 1986. godine  u Slavonskom Brodu, a od malih nogu bilo je jasno da je njegov životni poziv – nogomet!

Cijeli život živim u Oriovcu, završio sam za Finomehaničara u IOŠ u Brodu. Trenutno radim već 11 godima u Đuro Đaković Termoenergetskim postrojenjima. A nogometni put mi je krenuo u Orioliku sa 8 godina, dva puta sam bio u Nk Svačiću iz Starog Slatinika. 2 puta po 1,5 sezonu. Sa 16 sam prvi puta bio u Svačiću, pa sam se vratio u Oriovac, da bi zatim još jednom otišao tamo “na kaljenje”. Od 16 godine sam u seniorima do danas.

Standradno i “inovativno” prvo pitamo za korona krizu?

Prije svega nadam se da ćemo ovo sve preživit i što prije se vratiti na travnjak te nastaviti gdje smo stali. A što se situacije tiče sa koronom pomalo doma sam treniram, još uvijek radimo, nema nikakvih obustava na poslu pa se snalazim. Nadam se da će ova situacija izaći na dobro i da ćemo se vratiti iz ovoga jači i pametniji. Situacija je ozbiljna i smatram da je sad ipak nogomet u nekom drugom planu. Trebamo paziti na svoje bližnje i slušati struku i pridržavati se uputa, jedino tako će se sve vratiti u normalu.

Kako bi kapetan koji je muku mučio s ozljedama ocjenio učinak Oriolika u do sada odigranom dijelu sezone?

Smatram da smo igrom zaslužili puno više nego što nam trenutni plasman to pokazuje, odigrali smo dobrih utakmica a izgubili bodove. Ali ovo je takva liga svako svakoga može pobjedit i nama unaprijed upisanih bodova. Prvi dio smo imali nekih kikseva ali zadržali smo nekakav priključak sa sredinom tabice. Mislim da nam najviše fale 2 boda od 15 kola protiv Vukovara gdje nismo uspjeli pobjediti. Završilo je nerješeno gdje smo imali kazneni udarac i gro propuštenih šansi.

Proljetnih 180 minuta?

I sad u ovaj nastavak smo ušli odlično, dobili doma odličnu ekipu Čepina koja je u samom vrhu ove lige. Poslije toga odigrali u Đakovu jako dobru tekmu gdje smo dominirali veći dio utakmice ali se domaćin pokazao kao jako čvrsta ekipa koja također može igati sa svakim što njihov trenutni  plasman zorno pokazuje. I taman kad smo ušli u neku kolotečinu trebali smo doma igati 2 tekme sa Naškom i Zrinskim, prekid. Mislim da bi daljnji nastavak bio sulud jer mi amateri ne bi mogli podnjet taj tempo da se igra srijeda – subota do kraja,  tu su i kupovi a stanka je već sad prevelika. Ne bi bilo dobro za igrače. Mislim da bi tu bilo puno povreda i zamora i da taj tempo ne bi izdržali ni profesionalci a kamoli mi.

Za kraj smo Josipa zamolili za nekakvu angdotu iz svoje bogate i sada već dugačke karijere.

Pa zanimljiva situacija vezana je za  vjerojatno najveću službenu tekmu koju sam igrao. Bilo je to u kupu protiv Hajduka, iako više bi volio da je bio Dinamo da bar mogu dres od nekog tražit, ovako nisam imao od koga haha. Priča kaže: Dan prije utakmice me zove novinar za Slobodnu dalmaciju iz Splita, upoznamo se, pita me pitanja u vezi kluba, sela, kupa, ambicija, ja mu odgovaram i nakraju me pita kako se ja pripremam za utakmicu, a ja taman iscjepao 5 metara drva i imam još 15 ispred sebe, sjekira mi u jednoj ruci, a mobitel u drugoj. Dan prije tekme sam cjepao drva, išao na trening, u 13h u Slavonski Brod sa trenerom vratara na Želji i išao radit do 23:00. Rekao sam mu  da lagano treniram i da sam si uzeo slobodno za tekmu. Bilo me sramota reć šta radim haha – prepričao je Josip Herceg.

I za sami kraj poruka svima..

I evo još bi samo za kraj pozvao da se svi pridržavaju propisanih mjera opreza i posebno zahvalio svima koji se bore da se izvučemo iz ovih neprilika te poslao sportski pozdrav i da se što prije opet sretnemo na sportskim terenima uz poruku #ostanidoma – zaključio je kapetan Oriolika Josip Herceg