Lucija Humel je novo pojačanje ŽRK Osijek

Nakon što smo predstavili Ninu Milovanović, vrijeme je za već poznato lice, koje se vraća u svoj grad. Lucija Humel je dijete Osijeka i nakon 5 godina igranja u Mađarskoj, odlučila se vratiti kući. 

Pozdrav Lucija, reci nam nešto o sebi, kako si se počela baviti rukometom, gdje si do sada igrala, ispričaj neko tebi zanimljivo iskustvo)?

Rođena sam u 2.8.2000. godine u Osijeku, rukometom sam se počela baviti krajem 3. razreda osnovne škole. Na preporuku nastavnice tjelesnog sam otišla na treninge u ŽRK Osijek kod tadašnje trenerice Kaje Ileš. Najveći uspjeh do tada u Osijeku mi je bilo 4. mjesto na državnom prvenstvu za 2000. godište. Do 2014. godine sam igrala u Osijeku nakon čega sam prešla igrati za mađarski klub Kozarmisleny SE sa kojim sam 2019. godine osvojila drugu seniorsku ligu sa ekipom U20. Najzanimljivija iskustva su mi bili sam život u Mađarskoj i nastupanje za kadetsku reprezentaciju Hrvatske.

Što te najviše privuklo na dolazak u ŽRK Osijek?

Nakon 5 godina življenja u Mađarskoj, zaželjela sam se doma, grada i općenito promjene. Stoga sam u Osijeku odlučila upisati fakultet i vratiti se.

Lucija, koja su tvoja očekivanja za iduću sezonu?

Kao i svakoj igračici, u interesu mi je postizanje što boljih rezultata, ali bi naravno bio odličan plasman minimalno na 4. mjestu.

Koji su ti rukometni uzori?

Rukometni uzor mi je Kaja Ileš jer smatram da je bila vrhunska igračica, a još je bolja osoba.

Hobi?

Hobi nemam, ali ponekad volim čitati.

Koju glazbu slušaš i što te najviše opušta?

Od glazbe slušam sve što mi se svidi, a ne po žanru. Najviše me opušta ispijanje kave i šetnja na osječkoj promenadi.

Lucija, drago nam je što smo te upoznali, veselimo se tvom dolasku i nadamo se da ćeš ispuniti sva svoja očekivanja.