Lorena Balić: Zanima nas samo da vratimo titulu na Mačkamamu!

Trenutno najbolja hrvatska nogometašica na domaćim terenima je Lorena Balić, to će svakako reći dvije nesporne činjenice, prvo je ime svoje ekipe koja je najbolja u državi, a prva je i među strijelcima s nevjerojatna 33 gola u 10 utakmica, gotovo da je sama postigla koliko i prvi i jedini konkurent, inače prepun hrvatskih reprezentativki..

Oglas

Krenimo od aktualnog natjecanja, kakav je tvoj komentar na futsal ligu, dobro osvježenje za zimske dane, odlični rezultati Osijeka?

Oglas

Što se tiče futsal lige u tom natjecanju smo nove, ali po rezultatima možete vidjeti da to ne znači ništa. Mi već znamo kako koja diše tako da nam ni jedna podloga ne predstavlja problem. Futsal nam je dobro došao i kao pripremni dio, jer praktički nismo stajale sa treninzima od završetka sezone. Prvi dio smo odradile sa svih 8 pobjeda uz gol razliku 106:5, a sada nam slijedi playoff.

Oglas

Ne sumnjamo da će se ta dominacija nastaviti i u playoffu i da će ta “kanta” po prvi puta sletjeti u osječke vitrine. Gdje se bolje snalaziš na parketu ili zelenom terenu?

Što se tiče mog snalaženja svejedno mi je na kojoj podlozi igram dok je lopta tu i dok me sluša. Svakako da mi je ljubav nogomet, futsal je samo iz gušta.

Borba za povratak naslova prvaka na Mačkamamu, stigla dva pojačanja iz redova Splita, kako sada vidiš odnos snaga vas i aktualnih prvakinja?

Vraćanje naslova prvaka je naravno prioritet i ove godine ćemo sve napraviti da ga i vratimo na Mačkamamu. Istina da, stigle su nam Lubina i Medić kao pojačanja iz Splita. O njihovim kvalitetama nije potrebno govoriti, jer su obje igračice reprezentativnog kalibra i odlično će se uklopiti u naš stil igre i sigurna sam da će odgovoriti na sve zahtjeve trenera. Što se tiče odnosa snaga između nas i Splita, iskreno ne zanimaju nas drugi gledamo samo sebe, našu igru i težimo uvijek boljem.

Ti si uvjerljivo najbolji strijelac lige s Izabelom. Gdje vam je kraj, koliko zajedno možete zabiti do kraja sezone?

Izabela i ja smo uvjerljivo najbolje strijelkinje lige, ali ja uvijek kažem golove ne dajemo nas dvije nego igra kompletne ekipe na koju sam preponosna. Kraj? Nadam se da ćete još dugo uživati u našim igrama. Zajedno planiramo zabiti još točno onoliko koliko će biti potrebno da budemo prvakinje Hrvatske i da vratimo pehar u najtrofejniji klub u Hrvatskoj. Iako, ne znam gdje ih više staviti, morati ćemo proširiti vitrinu!

Upitali smo Lorenu i za njeno mišljenje o reprezentativnom popisu na kojem nije bilo mjesta za igračice Osijeka, a njen komentar da je bez komentara možda i najviše govori o odnosima u HNS-u kojem su očito interesi pojedinaca iznad interesa same reprezentacije. Ne čudi nas..