/Lipik postaje idealno mjesto za provođenje priprema profesionalnih sportskih klubova SURADNJA S PPD ZAGREBOM
Screenshot_20190505-091439_Facebook

Lipik postaje idealno mjesto za provođenje priprema profesionalnih sportskih klubova SURADNJA S PPD ZAGREBOM

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb jedan je od najuspješnijih, najtrofejnijih i najstarijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj. Osnovan prije nepunih sto godina, davne 1922. godine, kroz čitavu je svoju povijest ostvarivao niz uspjeha zbog kojih se danas smatra jednom od najprepoznatljivijih rukometnih institucija, ne samo u Europi, nego i svijetu. U petak, 3. svibnja, predstavnici RK PPD Zagreb – direktor Vedran Šupuković i sportski direktor Josip Valčić boravili su u Lipiku gdje su se susreli s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, dogradonačelnikom i predsjednikom Upravnog vijeća Toplica Lipik Slobodanom Katunarom te ravnateljem Toplica Lipik Darkom Kelemenom, a tom su prilikom postigli dogovor o partnerstvu i suradnji prema kojem će RK PPD Zagreb sljedeće dvije sezone dolaziti na zimske sportske pripreme u Lipik.

Osobito nam je zadovoljstvo, kako meni, tako i sportskom direktoru Valčiću, što smo došli u ime RK PPD Zagreb kako bi dogovorili suradnju, odnosno partnerstvo s Toplicama Lipik i Gradom Lipikom. U sljedeće dvije godine planiramo provoditi zimske pripreme u Gradu Lipiku, koristeći sve raspoložive resurse i infrastrukturu koja je na dispoziciji. Klub je iznimno sretan radi toga, jer upravo je intencija našeg kluba da, što je više moguće, uspostavimo odnos s manjim sredinama diljem Hrvatske i time pobudimo što veći interes, kako za rukomet, tako i za naš klub.“, rekao je direktor RK PPD Zagreb Vedran Šupuković i pri tome istaknuo da je upravo RK PPD Zagreb najtrofejniji hrvatski sportski kolektiv. – “Vlasnici smo 68 titula, dva puta smo bili prvaci Europe, četiri puta igrali finale lige prvaka, a raritet, u svjetskim okvirima, je to da smo jedini klub u svijetu koji je u jednoj državi osvojio sve titule – od osamostaljenja Hrvatske osvojili smo sve titule nacionalnog prvaka. Deset puta smo bili prvaci bivše države, dvadeset i pet puta osvajači kupa Hrvatske, dva puta kupa Jugoslavije, pobjednici super kupa Europe i pobjednici SEHA lige.“, naglasio je direktor Šupuković.

Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema

Kvaliteta sportske pripreme pojedinaca ili timova ključna je za postizanje vrhunskih rezultata i održavanje fizičke i psihičke kondicije tijekom natjecateljske sezone. Osim kvalitete provođenja treninga, za krajnji je rezultat, uz optimalne uvjete za obuku, vrlo važno osigurati odgovarajući smještaj i prehranu za vrijeme intenzivnih priprema, stoga je u društvu lipičkog gradonačelnika i dogradonačelnika te ravnatelja Toplica Lipik, predstavnicima RK PPD Zagreb predstavljeno sve ono što će im biti potrebno prilikom dolaska na zimske sportske pripreme u Lipik. Obišli su kompleks Toplica Lipik, kao i fitness centar u vlasništvu tvrtke STRAGA TRANS d. o. o. i dvoranu Osnovne škole Lipik te su pokazali iznimno zadovoljstvo onime što su vidjeli.

Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema, a stariji će se Lipičani sigurno prisjetiti kako su prije rata u Lipiku dolazile brojne reprezentacije i važni sportski klubovi, tako da sa zadovoljstvom možemo reći kako naš grad ponovno postaje idealno mjesto za provođenje priprema profesionalnih sportskih momčadi i možemo biti ponosni što smo došli do razine da im možemo pružiti sve što je za to potrebno, od sportske infrastrukture pa do stručnog osoblja, odnosno liječnika i fizioterapeuta u Toplicama Lipik.“, istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana.

Dogovor je u potpunosti postignut, a krajem svibnja će biti svečano potpisivanje ugovora. Sad su dogovoreni svi bitni detalji suradnje između Toplica Lipik, Grada Lipika i RK PPD Zagreb, koji je naš najtrofejniji hrvatski klub i za nas je to jedan poseban izazov. Radi se o dvogodišnjoj suradnji, dolasku na zimske pripreme u siječnju 2020. i 2021. godine, a na nama je da osiguramo kvalitetne uvijete smještaja, prehrane i treniranja. Mislim da će to biti za građane Lipika jedinstvena prilika da vide na djelu vrhunske rukometaše i kroz trening, ali i kroz prijateljske utakmice, moguće i one prvenstvene.“, rekao je Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik.

Lipik kao destinacija sportskog turizma

Lipički streetball, odnosno Lipik 3×3 challenger, svrstao je Lipik uz bok svjetskim metropolama. Naime, protekle tri godine u Lipiku su igrale ekipe s čak 4 kontinenta, iz ukupno 18 zemalja i to Japan, Australija, SAD, Rusija, UAE, Latvija, Poljska, Češka, Litva, Francuska, Španjolska, Nizozemska, Italija, Bugarska, Slovenija, Srbija, BiH i Hrvatska. Tako da u prenesenom smislu možemo reći da je održavanje ovog turnira vrijeme kad cijeli svijet dolazi u Lipik.

Tu je i projekt budućeg Sportskog centra Lipik koji će se izgrađivati po etapama i za koji je spremna sva dokumentacija i građevinske dozvole. Tako bi u budućnosti trebala biti izvršena nadogradnja postojećeg objekta uz nogometni stadion koja bi podrazumijevala energetsku obnovu, novi klupski kafić, urede, konferencijsku dvoranu i apartmane. Predviđena je i kuglana, teretana pa čak i dizalo. Osim uređenja cesta i parkirališta, napravile bi se natkrivene tribine sa sanitarnim čvorom te atletska staza i atletska borilišta. Predviđena je i izgradnja teniskih terena, rukometnog igrališta, košarkaških igrališta te pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom. Bio bi tu i skate park, dječje igralište i vanjski fitnes. Sve etape su odvojene i svaka se može raditi pojedinačno, čekaju se samo natječaji na koje će se moći kandidirati ovi projekti.

Suradnja i partnerstvo s Rukometnim klubom PPD Zagreb, koje će krajem svibnja biti formalizirano potpisivanjem ugovora u njihovim klupskim prostorijama u Zagrebu, samo će još dodatno učvrstiti smjer u kojem Lipik ide kako bi postao jedna od poznatih destinacija sportskog turizma.

Izvor: Compas.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •