Lipik krenuo s pripremama

Jučer je održan prvi trening seniorske momčadi kojem se odazvalo 23 igrača (opravdano izostali Miladinović, Klimeš i Tomić). Uz nekoliko juniora, na trening su pozvana i dva nadarena starija pionira.

Oglas

 

Oglas

Trener Ognjen Kafka pozdravio je sve igrače i članove uprave te predstavio plan priprema koje će trajati 6 i pol tjedana. Također, izrazio je zadovoljstvo zadržavanjem domaćeg postojećeg kadra te ove sezone želi afirmirati vrlo mlade igrače i nadograditi taktičke elemente igre.

Oglas


Direktor kluba Miroslav Butorac napomenuo je kako je ove sezone cilj što prije osigurati ostanak u ligi, kako bi ova vrlo mlada momčad (najstariji Klimeš – ’91 godište) mogla nesmetano napredovati kroz sezonu, što je protekle sezone usporila pandemija korona virusa. Istaknuo je kako je vrlo zadovoljan što se zadržao “kostur” domaćih igrača, unatoč brojnim pozivima raznih klubova prema našim igračima. Uz to, najavio je i dolazak dvojice igrača.

 

Što se tiče igračkog kadra, trenutno nema većih promjena. Na prozivci su se pojavili Vjekoslav Benković (Slavonija Prekopakra) i Mario Gelešić (Olimpija Osijek), a još se očekuje dolazak dvojice igrača. Klub je napustio Fabijan Nikić, dok je Roberto Alviž najavio prekid karijere.

U planu je odigravanje 8 pripremnih utakmica, a kao generalka za prvenstvo poslužiti će tradicionalni turnir u Pakracu na koji se vraćamo nakon nekoliko godina.

Raspored prijateljskih utakmica:
18.7. (subota) Bilogora 91 – Lipik 1925
22.7. (srijeda) Moslavina – Lipik 1925
25.7 (subota) Lipik 1925 – Slavonac Lipovljani
1.8. (subota) Lipik 1925 – Zdenka 91
2.8. (nedjelja) Lipik 1925 – Psunj Sokol Okučani
8.8. (subota) Lipik 1925 – Daruvar
15/16.8. (subota/nedjelja) Turnir u Pakracu
22.8. Početak prvenstva