Lijepe nogometne vijesti – NK Seona ponovo krenula s radom!

Uvijek je lijepo vidjeti kada se neki klub pojavi na nogometnoj karti ili dođe do revitalizacije što je slučaj nogometnog kluba Seona. Nakon kratke stvaralačke pauze umjetnici iz tog malog nogometnog kluba odlučili su pokositi travu, povaljati igralište i ofarbati stative kako bi se od naredne sezone na Blatuši ponovo igrala najpopularnija igra na svijetu. Zaželjeli su se i igrači, ali i svi simpatizeri Seone vidjeti vikendom nagurane automobile oko igrališta i provesti nedjeljno popodne na svom terenu pa su malo zasukali rukave, okupili upravljački i igrački kadar te se ponovo sastati na prozivci i zakotrljati loptu po zelenom travnjaku. Tri godine gledatelji nisu imali prigodu pogledati svoje ljubimce, ali u ovoj slavljeničkoj sezoni idealna je rođendanska prilika ponovo se aktivirati i tako klubu čestitati 50.rođendan pošto je klub počeo s radom 1973.godine.

Oglas

Oglas

NK Seona je za one koji su manje upućeni klub u općini Donja Motičina i član je Nogometnog središta Našice kao Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije. Klub je od svog osnivanja do 1994.godine imao naziv NK Mladost, a od te godine mijenja ime u sadašnji naziv NK Seona.

Oglas

Kao prvak 3.ŽNL Liga NS Našice u sezoni 1997./98. klub igra kvalifikacije za ulazak u ondašnju 2.ŽNL koju su čini klubovi s područja NS Našice i NS Đakovo, ali u dvije utakmice bolja je bila ekipa NK HOŠK iz Gašinaca, koja je bila prvak 3.ŽNL Liga NS Đakovo. Sezonu 2014./15. klub kao drugoplasirana ekipa 3.ŽNL Liga NS Našice sudjeluje u kvalifikacijama za popunu 2.ŽNL protiv ekipe NK Martin, ali susjedi su u dvije utakmice (3:3 i 2:4) su bili bolji ostaju u 2. ŽNL Našice.

U jesen 2015. uz pomoć Općine Donja Motičina završena je obnova travnjaka nogometnog igrališta Blatuša, a od kolovoza 2019. do današnjih dana klub je bio u stanju mirovanja no od kolovoza 2022. ponovo će se na Blatuši navijati za svoje ljubimce!

Istaknuti uspjesi kluba:

1979./80.- prvak Općinske lige NS Našice

1997./98.- prvak 3.ŽNL Liga NS Našice.