Lijepa pobjeda rukometašica nad Slovenkama nakon napornih treninga

U prijateljskom trening susretu zatvorenog tipa, hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija pobijedila je Sloveniju u Poreču 28:24. U svakom poluvremenu bilo je uspona i padova u igri naše reprezentacije, ali s obzirom da su iza njih vrlo naporni treninzi, ova pobjeda lijepo je ostvarenje.

Hrvatska je počela u sastavu: Tea Pijević na vratima, Ana Turk i Paula Posavec na krilima, Ana Debelić na crti te Ćamila Mičijević, Valentina Blažević i Dora Krsnik na vanjskim pozicijama.   

Slovenija je mirnije otvorila susret. Od četiri početna napada, postigle su tri pogotka i povele najprije 0:2, zatim 1:3. Samo jednu promjenu obrana napad radio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić. Napad je organizirala Valentina Blažević, a u obrani ju je mijenjala Katarina Ježić. Kapetanica je imala zadaću da izlazi na najbolju slovensku rukometašicu Anu Gros, a Dora Krsnik na drugoj strani čuvala je još jednog sjajnog strijelca Tjašu Stanko.

Odlično su naše rukometašice iskoristile dvije tehničke pogreške Slovenki i brzo izjednačile na 3:3. S tri pogotka zaredom, Ćamile Mičijević, Hrvatska je u11. minuti došla do prvog vodstva (5:4). Na isteku prve četvrtine, hrvatske rukometašice već su imale tri razlike 8:5. Bio je to razlog za prvu minutu predaha crnogorskog stručnjaka Draga Adžića koji obavlja izborničku dužnost u Sloveniji. Najveća prednost u prvom dijelu bila je plus četiri (10:6). Ali nije dugo trajala jer je Slovenija na ulasku u posljednjih deset minuta stigla na samo pogodak zaostatka (11:10). A zatim pet minuta poslije i izjednačila.

Dosta promjena u posljednjih deset minuta napravio je hrvatski izbornik. Teško su naše dolazili do prilike za udarac. Uz sve to odlično je u tom razdoblju branila Amra Pandžić. Ipak, u posljednjoj sekundi prvoga dijela uspjele su doći do pogotka koji im je donio minimalnu prednost na predahu 13:12.

Slovenija nam je dosta problema radila na početku drugog dijela stalnim proigravanjem crte. Aneja Beganović je s tri pogotka zaredom gošćama donijela vodstvo, ali i mogućnost pogreške jer su najprije u 40. minuti, a onda i u 43. minuti imale dva razlike.

Izbornik je naravno morao reagirati i zatražiti minutu predaha. Slovenija se odlučila za obranu 5-1, s kojom smo imali dosta problema. S dvije dobre reakcije u obrani uz Luciju Bešen na vratima, koja je obranila i jedan sedmerac, u 48. minuti, opet su naše cure preuzele vodstvo 21:20. I malo po malo ga povećavale. U 53. već su bile na plus četiri 24:20. Sjajno je u tim trenucima igrala Stela Posavec.  

Najveća naša prednost bila je pet razlike. Završilo je s četiri i osmijehom na licima naših rukometašica. Ali treba reći da su oba izbornika sigurno skrivala neke stvari za novi ogled u subotu. Sa sedam pogodaka, Ćamila Mičijević bila je najbolji strijelac Hrvatske. Pet je dala Valentina Blažević. Kod Slovenije najbolja Nataša Ljepoja sa šest pogodaka.

POREČ: PRIJATELJSKI  SUSRET
HRVATSKA – SLOVENIJA 28:24

Izvor HRS