Lijepa pobjeda hrvatskih rukometašica za dizanje samopouzdanja

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje počinje za osam dana, hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je u prijateljskom susretu zatvorenog tipa jednog od domaćina, Sloveniju, 24:27. Hrvatska je odigrala vrlo dobru utakmicu koja može biti odličan temelj za nastavak priprema i veliko natjecanje koje je pred njom.

Oglas

Zbog manjih problema sa stražnjom ložom, Larissa Kalaus je bila pošteđena nastupa u Laškom, a u Poreču su zbog manjih poteškoća s ozljedama, ostale Katarina Pavlović i Tena Japundža.   

Oglas

Jako dobro prvo poluvrijeme odigrale su naše rukometašice. To posebno vrijedi za našu obranu. Hrvatska je otvorila susret s 1:4. Onda je upala u malu krizu pa je Slovenija nizom od tri pogotka u 10. minuti stigla do izjednačenja. Ali, nije posustala ili se uplašila jednog od tri domaćina skorašnjeg Europskog prvenstva.

Oglas

Dapače. Nakon novih deset minuta, hrvatske rukometašice imale su ponovno tri razlike (6:9). Kada se prednost popela na plus četiri (7:11) u 22. minuti, izbornik Slovenije Dragan Adžić morao je pozvati prvu minutu predaha.

Nije previše pomoglo jer je Hrvatska ostala izuzetno pokretljiva i čvrsta u obrani, s vrlo dobrim vratarkama, tako da je naša prednost u 25. minuti bila već velikih 6 razlike (8:14). Do poluvremena, ta je prednost narasla do pomalo nestvarnih 7 razlike (10:17).

Hrvatska je nastavila u istom ritmu i na početku drugog dijela. Tako je već nakon samo tri minute igre, naša prednost bila 9 pogodaka. Slovenija je ipak, nakon toga malo uspjela povezati svoje redove s novim svježim igračicama s klupe. Tako je serijom 3:0 spustila svoj zaostatak na minus šest. Naš je izbornik reagirao minutom predaha i uspio zaustaviti  nalet suparnica.

Onoga trenutka kad je promijenio cijelu postavu, pojavili su se problemi s realizacijom. A Slovenija je suviše iskusna ekipa da to ne bi znala iskoristiti. Uspjela nam je u jednom razdoblju tako napraviti niz od 6 pogodaka za redom i doći do izjednačenja 23:23. Ali je izbornik onda ponovno na teren vratio udarni sastav i sve je sjelo na svoje mjesto. Nizom od 1:4 Hrvatska je zatvorila susret i upisala lijepu i vrijednu pobjedu koja će joj nedvojbeno pomoći u dizanju samopouzdanja uoči Europskog prvenstva.

Tri naše vratarke ukupno su imale 14 obrana, od toga dva sedmerca. Po 6 pogodaka dale su Paula Posavec i Valentina Blažević. Pet je dodala Kristina Prkačin. Kod Slovenije najbolja Nina Zulić s 5 pogodaka.

Sutra će te dvije reprezentacije imati zajednički trening, a u subotu 29. listopada u Laškom i drugi prijateljski susret.

Izvor HRS