Lijepa gesta: Carević uputio ispriku Marko Novoselcu

Sasvim očekivano su uzavrele strasti u samoj završnici Prve NL, Zrinski i Šibenik vode veliku borbu za ulazak u 1. HNL, puno toga se događa što nema veze sa samim terenom, pa se tako nakon prošlog kola dosta pričalo o “okršaju” Marija Carevića i Marka Novoselca.

U svojoj izjavi za Sportalo nakon utakmice Novoselac je prozvao trenera Šibenika da ga je tokom utakmice više puta uvrijedio, kako novinarski posao i nalaže, Careviću smo u razgovoru prenijeli što je suparnički trener rekao, on je dao svoj odgovor koji smo isto tako prenijeli. Nešto kasnije Carević je zamolio da maknemo obje izjave, to nažalost nismo mogli učiniti, barem ne što se tiče dijela kojeg je iznio Novoselac, a to je Careviću nažalost zasmetalo pa je odlučio da više neće davati izjave za Sportalo nakon utakmica. Bez obzira na to, svakako moramo pohvaliti njegovu reakciju kad se “ohladila glava” pa je preko Kluba izišao s porukom vrijednom respekta i poštovanja, izjavom koja bi trebala biti temelj svakog sportskog nadmetanja:

– Nikad u životu nisam imao problem s niti jednim trenerom protivničkog kluba. U sportu, a posebno u važnim utakmicama, uvijek postoje tenzije i jake emocije. Pogotovo kad u utrci za prvaka pobijedite 12 utakmica za redom i nemate pravo na pogrešku. Iskreno, neugodno me iznenadila izjava trenera Novoselca u medijima, pogotovo s obzirom na to da smo se zagrlili pred kamerama i po završetku susreta pozdravili u prijateljskom tonu. Ako sam u žaru borbe izgovorio bilo što neprimjereno, ispričavam se treneru Novoselcu i protivničkom klubu. Ekipa HNK Vukovara 1991 izgleda stvarno dobro na terenu, kvalitetni su, te njima i treneru Novoselcu želim puno sportskih uspjeha u budućnosti – stoji u izjavi Marija Carevića.

Još je 180 minuta ostalo do kraja sezone, Zrinski ili Šibenik jedino je pitanje, a možemo se samo nadati da će u onih posljednjih 90 unatoč svemu što se događalo proteklih mjeseci proteći u ovakvom tonu s obje strane, u konačnici, ipak je ovo samo sport!