Liga prvaka se nastavlja 8.kolovoza

Prema očekivanjima i predviđanjima Liga prvaka se nastavlja početkom kolovoza, a službenu potvrdu ćemo ipak morati malo pričekati nakon pomicanja sjednice IO UEFA-e koja se trebala održati 27.svibnja, a prebačena je na novi termin 17.lipnja.

Na sjednici je jedna od točaka trebala biti i potvrda termina nastavka LP što je već odlučila Radna skupina sastavljena od predstavnika Europskog nogometnog saveza (UEFA), Europske klupske udruge (ECA) i nacionalnih nogometnih liga koja je prihvatila odluku o nastavku 8. kolovoza kao i Final Fouru u Istanbulu.

Podsjetimo da su poznata imena četiri četvrtfinalista Lige prvaka (Atletico Madrid, PSG, Atalanta i RB Leipzig), a preostala četiri kluba će biti poznata nakon uzvratnih utakmica Juventus – Lyon (0-1), Manchester City – Real Madrid (2-1), Bayern – Chelsea (3-0) i Barcelona – Napoli (1-1).

Nakon toga bi se u četvrtfinalu igrala samo jedna utakmica pa bi do prvaka nezapamćene Lige prvaka trebali doći putem okršaja najbolje četvorke na turskom tlu, a isti bi se sustav natjecanja primijenio i za Europsku ligu koja bi trebala biti nastavljena malo prije Lige prvaka – točnije 6. kolovoza.

Foto FB UEFA CL