/Je li nogomet Brodsko posavske županije beznačajan!? BARD SE ZAIGRAO
mandžukić hns

Je li nogomet Brodsko posavske županije beznačajan!? BARD SE ZAIGRAO

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak se nakon dugo vremena vaća u Split gdje će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ugostiti Mađarsku. S obzirom na predugo izbivanje Vatrenih iz Splita utakmica je tema na svakom koraku, a posebno naravno među sportašima i sportskim novinarima pa je o njoj na stranicama Slobodne Dalmacije pisao i Zdravko Reić, od milja zvan Bardom sportskog novinarstva. Reićev članak pročitajte OVDJE.

U svom tekstu Reić ružno ponižava, da ne kažemo pljuje, po svemu što nije iz Splita i Dalmacije, pa mu je za zub zapela Brodsko posavska županija. Povod su zahtjevi Hajduka za promjenama u hrvatskom nogometu, pa se gospodin Reić osvrće na činjenicu da je Brodsko posavska županija imala 4 delegata u Skupštini iako je BEZNAČAJNA jer ima 100 klubova. Pa, gospodine Reić, Brodsko posavska županija trenutno ima 101 aktivan nogometni klub. 101 klub koji se bori s financijama, koji se bori s odlaskom igrača i trenera, ali klubove koji preživljavaju. Gospodine Reić, iz tih klubova su izašli mnogi sjajni nogometaši, a vjerujemo da se možete sjetiti barem jednog. Ima jedan među tim igračima koji su izašli iz beznačajnog županijskog saveza koji je zabijao u finalu Lige prvaka, koji je svoju reprezentaciju uveo u finale Svjetskog prvenstva, pa i u tom finalu zabio. Ima ih i još po beznačajnim klubovima poput Barcelone..I bit će ih još!

Dovoljno dugo ste u sportu da bi trebali znati ponešto o bazi, pa Vam nećemo o tome. Samo ćemo Vas izvjestiti da ti klubovi zaista postoje, da se nogomet igra u Grižićima, Batrini, Novoj Kapeli, Slatniku, Malinu i svim ostalim za vas beznačajnim mjestima!

Nitko normalan nije protiv poštenijeg nogometa u Hrvatskoj, pa niti mi iz beznačajnih sredina u odnosu na Split. Ali nitko normalan ne može sredinu sa 101 klubom nazvati beznačajnom! I dok se dičite brzinom prodaje ulaznica za dvoboj s Mađarskom morate biti svjesni da na tu utakmicu dolazi masa ljudi iz tih i takvih beznačajnih sredina iako su financijski daleko iza Dalmacije, Istre i Zagreba. Možete se prisjetiti i reprezentativnih utakmica u Osijeku kada uopće nije spominjano da je stadion raspordan jer u to nikada nitko nije niti posumnjao i to nije nikakva vijest u Slavoniji. Mi si zamišljamo kakva bi ludnica nastala kada bi Hajduk osvojio naslov prvaka, pokušajte si Vi zamisliti što bi bilo kad bi Hrvatska nogometna reprezentacija igrala službenu utakmicu u šestom najvećem hrvatskom gradu! Možete puno toga, ali nije potrebno, samo prestanite omalovažavati i vrijeđati ljude koji najviše vole nogomet, koji u svim svojim problemima ostavljaju i vrijeme i novac da bi ti mali ali ponosni klubovi živjeli. Slavonija je svakako potpuno obespravljena, eto vam i ti glasovi, nek Hajduk i Dalmacija zajedno sa Dinamom i Zagrebom odlučuju o svemu! Samo nas ne ponižavajte..

Podijeli
  •  
  •  
  •