Leon Krajačić će u Zagrebu 10.travnja imati svoju desetu MMA borbu

Pakrački MMA borac Leon Krajačić 10. travnja u Zagrebu ponovo ulazi u kavez kao sudionik jedne od četiri predborbe finala Armagedon turnira koje se održava u organizaciji FNC-a. Leon će se u kategoriji do 84 kilograma boriti protiv srpskog borca Vlaste Čepe, a pobjedu će pokušati izboriti u tri runde po 5 minuta.

Oglas

22-godišnjem pakračkom ratniku ovo je deseti meč u karijeri dugoj sedam godina. Kako sam kaže, trenira cijeli život, a bori se od 15. godine. Dosadašnju statistiku dijeli na amatersku gdje je neporažen dobio šest mečeva, te profesionalnu u kojoj zasad ima omjer 2/2.

Oglas

„Dok je u amaterskom dijelu išlo nešto lakše, u profesionalnom dijelu sam okusio i poraze. Izgubio sam primjerice u Puli gdje sam nastupio nezaliječen, no brzo sam se oporavio i uzvratio pobjedom u Srbiji tjedan kasnije na uglednom AD Boyka Figth Nigthu gdje sam porazio domaćeg borca Nikolu Ugarkovića“, priča mladi Krajačić i otkriva da spomenuti mečevi datiraju još iz starog normalnog, tj.  iz veljače 2020. godine, prije pojave korone.

Oglas

Vrijeme sportske neizvjesnosti, uslijed epidemioloških mjera obustave natjecanja, provodio je u treningu te sparinzima koje je odrađivao po borilačkim klubovima Slavonije, najviše Osijeku i Belišću, te onima u Zagrebu. Spariranje, dodaje, traje nekih 5, 6 rundi, a trenira se tzv. stojka (borba u stojećem položaju) i hrvanje. Njemu osobno draža je borba na nogama nego ona na tlu. Opet, bez hrvanja ne ide i napornim ga radom također uzdiže na vrlo pristojnu razinu.

Danas, vjeruje, kvalitetom pripada u gornju polovicu u konkurenciji 50 aktivnih profesionalaca. Svaka pobjeda diže mu rejting, posljedično i cijenu nastupa. „Ne borim se zbog novca, niti tvrdim da ću jednom biti prvak svijeta. Borim se jer to volim, jer tako živim cijeli život, a za što će to biti dovoljno vrijeme će pokazati.“ Sve vrijeme primoran je održavati pristojnu razinu tjelesne spremnosti, jer poziv za kakav meč može uslijediti i danas za sutra. „Uglavnom to nije praksa, najave se mečevi mjesec ranije kako bi se borci pripremili, ali nekad se dogodi da netko u posljednji tren otkaže i traži se zamjena, tako da treba biti spreman i na to“.

I prihvatiti ponudu, naravno, jer novac ipak u cijeloj priči nije zanemariv faktor. Valja plaćati višednevna putovanja, opremu, noćenja … Dogodi se da još ponekad prespavam i u automobilu, ali ne žalim se. Svaki početak je težak i ja to tako prihvaćam“, tvrdi ovaj skromni mladić koji se zasad oslanja na samofinanciranje. Direktor i zaposlenik  u vlastitoj zaštitarskoj tvrtki Apolo Security, a uz to vodi treninge za sve uzraste u pakračkom borilačkom klubu Crobran.

Svi članovi kluba, kao i svi njegovi sugrađani držat će stoga palčeve 10. travnja za novu Leonovu pobjedu i uspješan nastavak MMA karijere. Svi zainteresirani bit će u mogućnosti pratiti ovu borilačku priredbu 10. travnja od 20 sati uživo putem Youtube kanala medija „24 sata“.

Izvor pakrackilist.hr