Leo Mikić u austrijskoj Prvoj ligi!

Još jedan mladi igrač u tišini gradi svoju karijeru i pomalo se penje prema vrhu. Strpljivim i samozatajnim radom Leo Mikić iz Kaptola je stigao do austrijske Prve lige. Još jedan je ovo dragulj škole nogometa iz Velike i produkt vrhunskog projekta braće Bognar koji su godinama marljivo odgajali mladiće iz Požeštine na veličkoj ljepotici. Među najvrjednijim eksponatima su svakako hrvatski reprezentativci Matej Mitrović i Filip Uremović, a upravo je Leo iz generacije stopera Kazana – radi se o generaciji igrača rođenih 1997. godine.

Oglas

Nakon dvije godine u Kapfenbergu i sveukupno 3 i pol godine u Austriji ispunio sam svoj dječački san i došao u najviši rang nogometnog natjecanja. Potpisao sam dvogodišnji ugovor sa austrijskim bundesligašem SV Ried nakon jedne jako dobre sezone u Kapfenbergu. Iskoristio sam pruženu priliku i kroz dobre igre i golove mislim da sam apsolutno zaslužio ovaj transfer – rekao je Leo za Sportalo.

Oglas

Svoj nogometni put je ovaj hitronogi golgeter započeo su svome Kaptolu da bi se preselio u Veliku u redove Kamen Ingrada, kasnije Papuka. Nakon toga se uputio u Viroviticu gdje je završavao srednju školu pa se potom ponovo vratio u Požeštinu u Pleternicu kod svoga dugogodišnjeg trenera Dalibora Bognara. Sesvete su bile naredna destinacija gdje se kratko zadržao i vratio u Pleternicu prije odlaska u inozemstvo, točnije u Lustenau pa kasnije Kapfenberg gdje je odličnim igrama i pogocima zaslužio poziv Rieda da se okuša u najvećem državnom rangu austrijskog nogometa.

Oglas

Sa novim klubom moje osobne ambicije ostaju uvijek iste, a to su moj daljnji razvoj, kao osoba i kao nogometaš želim se razvijati te ostvariti dobre igre i rezultati, a naposljetku i transfer u još jače klubove i lige. SV Ried je jedan veliki i tradicionalni klub kojeg krase sjajni navijači i poseban stadion u kojem za vrijeme utakmica atmosfera bude uvijek nekako posebna, koja te nosi i motivira kroz utakmice. Klupske ambicije su naravno što prije osigurati ostanak u ligi i napraviti što bolji rezultat na samome kraju. Na kraju mogu reći samo da sam ponosan na svoje dosadašnje postignuće i da ne želim stati na tome nego uvijek gurati dalje i težiti nečemu još boljem i većem – zaključio je hitronogi napadač.

Jedan od većih životnih ciljeva je ostvaren, a sada bez posustajanja nastavljam dalje u nove izazove i nove pobjede – izjavio je talentirani Kaptolčanin Leo Mikić.