/Laura Mašić došla do seniorskoga četvrtfinala IAKO JOJ JE TEK PETNAEST GODINA, LAURA MAŠIĆ OZBILJNO JE ZAKORAČILA U SVIJET SENIORSKOGA TENISA
laura mašić

Laura Mašić došla do seniorskoga četvrtfinala IAKO JOJ JE TEK PETNAEST GODINA, LAURA MAŠIĆ OZBILJNO JE ZAKORAČILA U SVIJET SENIORSKOGA TENISA

Laura Mašić došla do seniorskoga četvrtfinala.

Već smo puno puta spomenuli da je mlada đakovačka tenisačica (rođena 2001. godine) jedna od velikih nada hrvatskoga ženskoga tenisa.  Pred đakovačkom tenisačicom uskoro je novi izazov – nastup na Europskom prvenstvu koje počinje 15. srpnja u Moskvi. Na tom će natjecanju mlada Đakovčanka nastupiti zajedno s Anđom Karanušić.

Pripremajući se za ovo natjecanje Laura Mašić protekloga je vikenda nastupila na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Iako je uvjerljivo bila najmlađa sudionica završnoga turnira u Hrvatskom nacionalnom centru, đakovačka tenisačica ostavila je dubok trag i nagovijestila svoj neosporan talent.

U prvom kolu Laura Mašić nije imala problema protiv Margarite Šunjić, članice HTK Zagreb. Đakovčanka je uvjerljivo slavila s 6:1 i 6:3. U drugom kolu, u sudaru slavonskih predstavnica više uspjeha imala je Đakovčanka.  Laura Mašić bila je bolja od Osječanke Mateje Mihaljević rezultatom 6:1 i 6:3.

U četvrtfinalu mlada Đakovčanka susrela se s drugom nositeljicom Andrijanom Lekaj. Članica Teniskog kluba Karlovac slavila je sa 6:0 i 6:1.

Svojim nastupom u seniorskoj konkurenciji, mlada đakovačka tenisačica skrenula je pozornost na sebe i potvrdila da se na nju mora ozbiljno računati.

Laura Mašić, po prvi se puta, u službeno okušala u igri mješovitih parova. U paru s Varaždincem Maskom Kostićem Ferčekom odigrala je prvo kolo. Nažalost, đakovačko-varaždinska kombinacija poražena je protiv drugih Anđe Claudije Karanušić i Franje Raspudića rezultatom 7:5 i 6:1.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.