Latvija prejaka za naše košarkašice

Hrvatske košarkašice zaustavljene su u svom pobjedničkom nizu, Latvija je pobijedila naše djevojke u utakmici 4. kola Skupine I kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

HRVATSKA – LATVIJA 60:83  (12:23, 15:21, 27:17, 15:22)

Hrvatska: Begić 12, Dojkić 25, Periša 5, Petrak 9, Premanušac 7, Cvitković 6, Dedić, Silov, Ujević, Džankić 1, Erjavec 1, Mašić 3

Latvia: Babkina 20, Kreslina 3, Laksa 11, Steinberga 19, Vitola 8, Jakobsone 6, Meldere, Melnika, Pulvere, Septe, Strautmane 2, Vitola 8

Loša partija Hrvatica u prvom poluvremenu odlučila je pobjednika, domaće košarkašice, koje su službeno bile gošće, iskoristile su neraspoloženost u našim redovima i stvorile velikih 17 poena prednosti. U 3/4 naše su djevojke dodale gas, pokazale da mogu ravnopravno igrati sa Latvijkama, smanjile zaostatak na samo 7 poena, no u četvrtoj dionici gotovo četiri minute bez postignutog poena presudili su ambicijama Bralićevih izabranica da uđu u neizvjesnu završnicu.

Do kraja kvalifikacija još su ostale po dvije utakmice za svaku reprezentaciju, a za naše djevojke ključan će biti ogled protiv Njemačke, dok u posljednjem kolu ne bi smjele imati problema protiv Sjeverne Makedonije. Podsjetimo, u prvom susretu Hrvatska je u Zaboku pobjedila Njemačku sa 7 poena prednosti.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.