Lana Barišić brončana u višeboju

Proteklog je vikenda (7.-8.5.2022.) održano dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u višebojima.

Oglas

Odmah prvog dana, članica Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Lana Barišić, ostvaruje najbolji rezultat za svoj klub: s osvojenim 921 bodom u kategoriji limača, u Osijek se vraća s brončanom državnom medaljom.

Oglas

Drugog su dana nastupile dvije predstavnice u četverobojuEva Martinović debitantskim je nastupom ostvarila ukupno jedanaesto mjesto (1708 bodova) u kategoriji mlađih kadetkinja. Najveći gubitak pretrpjela je aktualna dvoranska državna prvakinja Petra Žulj. Naime, u posljednjoj je, gotovo formalnoj utrci na 400m koja bi ju dovela do zlata, samo 10-ak metara pred ciljem pala, a s tim je padom i plasman pao na sedmo mjesto (1839 bodova).

Oglas

Uz njih je, van konkurencije, nastupio perspektivni skakač s motkom, Rocco Martinović, koji još od ožujka ove godine ima ispunjenu normu za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo. No kako je Hrvatski atletski savez propisao još jednu, višu normu koju Rocco treba ispuniti, to je i pokušao ostvariti ovim nastupom. Natjecanje je ipak završio skokom od 4,10m, što znači da je norma pričekati neku drugu priliku.

Prvenstvo Hrvatske u višebojima – rezultati

Lijep pozdrav