La Mama demolirala Splićanke, Šimunić nije mogla sama protiv Pule

Danas su košarkašice Plamena i Murse odradile zaostale utakmice Premijer lige, požeške košarkašice gostovale su u Splitu i upisale novu pobjedu, dok su Osječanke doživjele domaći poraz od Pule.

Oglas

MURSA – PULA MOVITER 55:67 (12:15, 11:14, 10:21, 22:17)

Oglas

Mursa: Šimunić 24, Mihaljević 14, Podunavac, Vuksanić, Balić 6, Roguljić, Pudar, Šarlija 5, Zvocak, Rimac 6, Fenrih

Oglas

Pula: Begonja 12, Borić 16, Škapin 11, Trehub 8, Schrauth 20, Perić, Županić, Delić

Novi poraz Osječanki koje ne djeluju dobro, premalo je kvalitete u rosteru da bi se mogli nositi s ekipama poput Pule čak i kada gošće dođu s praktično 6 igračica. To je zapravo i bila jedina prava šansa za Mursu da Pula ostane kratka s igračicama, kada je pet osobnih skupila Brođanka Kristina Županić a Sara Borić i Vinkovčanka Katarina Trehub imale po četiri osobne činilo se da se utakmica može zakomplicirati. Nešto mekša obrana Pule dozvolila je Mursi da dođe na samo 5 poena zaostatka uz napad, no više od toga nije išlo. U tim završnim trenucima stvari u svoje ruke uzima Sara Borić, postiže 6 uzastopnih poena odvela utakmicu u mirne vode što se gošći tiče. Kod Murse baš ni jedna igračica nije bila na vrhunskoj razini, čak niti Petra Šimunić koja je “na silu” zabijala, silni trud joj se vratio kroz osobni učinak, no da bi ekipa osvajala bodove puno više moraju sve ostale, posebice je očit problem pod obručima gdje su gošće radile što su htjele najvećim dijelom utakmice.

KAŽL – PLAMEN 64:79 (15:22, 19:19, 11:21, 19:17)

KAŽL: Strilić 12, Miše 13, Ljubić 2, Lokica 12, Božan 12, Jakšić, Smiljanić 2, Bešlić 4, Ljubos 7, Znaor

Plamen: Ivezić 17, Bašić, Kešljević 9, Kapinga 37, Podrug 12, Bunčić, Maričević 4, Benić, Miškulin

Iako mlada splitska ekipa nikako nije bezopasna čemu najbolje svjedoči visoka peta pozicija na ljestvici, Plamene su na krilima sjajne La Mame i uobičajeno izvrsne Jelene Ivezić rutinski došle do slavlja i ostale najozbiljniji kandidat za čelnu poziciju nakon “regularnog” dijela sezone. La Mama je zabila čak 37 poena, a uz to svoju najbolju ovosezonsku partiju začinila sa 23 skoka i četiri blokade! Ivezić je osim 17 poena imala po osam skokova i asistencija.

Slavonske košarkašice očekuje međusobni ogled u Osijeku u nedjelju u dvorani Jug 2 s početkom u 18,00 sati.