Kutjevo pomiče granice – javni poziv za novu upravljačku strukturu

Nogometni klub Kutjevo nastavlja pomicati granice pa je za izbor novog klupskog rukovodstva i primarno uloge predsjednika odlučio raspisati Javni poziv. Nije neuobičajeno u svijetu sporta, ali svjedoci smo da se klubovi stavljaju u ponudu tek kada nema drugog rješenja. U ovom slučaju radi se o ozbiljnom trećeligašu koje je napravio pravo malo sportsko čudo unazad nekoliko godina, a infrastrukturalno može kandidirati i za rang više. Još jedan je ovo u nizu vizionarskih poteza gradonačaelnika-igrača i idejnog začetnika nekog novog Kutjeva Josipa Budimira.

Njegovi su prsti definitvno indirektno umiješani u većinu odluka kluba, a prije svega u orjentaciji kluba kod dovođenja karakterno ispravnih ljudi u svlačionicu, odabiru struke koja je sudjelovala u stvaranju rezultata i krasne atmosfere koja vlada u klubu i oko kluba. Klub živi lijepe dane i piše povijest pa je stoga doista raritetan potez ponuditi na upravljanje klubom ljudima ili čovjeku koji nema baš nikakve zasluge u mukotrpnom penjanju prema Trećoj HNL.

Potez koji izaziva divljenje jer klub i novi predsjednik ima idealnu situaciju za nastavak rada jer ne može biti lakše i čistije u situaciji koja je prilično komotna i što je najvažnije – račun je u plusu. Uz nekoliko kozmetičkih zahvata unutar same svlačionice i po pitanju stadionske infrastrukture NK Kutjevo sigurno može i stepenicu više, a za to je definitivno i očito potrebna nova energija u liku novog predsjednika i izvršnog odbora.

Vijest o ovom Javnom pozivu objavio je lokalni portal kutjevački.hr , a mi prenosimo navode i uvjete poziva:

Nogometni klub KUTJEVO u postupku je izbora novoga rukovodstva i reorganizacije cjelokupne upravljačke strukture. S tim u svezi, prvi je to klub na ovim prostorima, a možda i šire, koji radi iskorak u smjeru povećanja transparentnosti, demokratičnosti i otvaranja prema van, te zbog toga objavljuju javni poziv iz priloga, kojim traže sve zainteresirane osobe koji misle kako mogu donijeti nešto od svoga znanja, iskustva i sposobnosti i staviti ih u službu rada i razvoja NK KUTJEVO, da apliciraju na ovaj javni poziv i istaknu svoju kandidaturu za predsjednika NK KUTJEVO.

Naglašavamo da tražena osoba ne mora nužno biti iz nogometnog okruženja, ukoliko svojim iskustvom, znanjem i sposobnostima udovoljava uvjetima iz poziva.

Javni poziv:

 

Izvor kutjevački.hr

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.