Kutjevo najbolje, Pavlovčani pravi raritet

S obzirom da je sezona završena napravit ćemo malu rekapitulaciju učinjenog što se tiče nogometaša Požeško slavonske županije. Ostalo je naravno odigrati završnicu kupa, u natjecanju je ostalo 9 klubova, Slavonija, Slavija, Bsk, Hajduk Pakrac, Dobrovac, Dinamo Vidovci, Kuzmica te Sloga Trenkovo i Kutjevo koji su ostali “dužni” utakmicu drugog kola nakon koje će se broj kandidata za naslov smanjiti na 8.

Dva prvaka županijskih liga su BSK iz Buka te Graševina iz Vetova koji su uvjerljivo odradili posao u svojim ligama i osigurali si pravo promocije u MŽNL Brod – Požega odnosno 1. ŽNL. Najviši rang natjecanja u kojem nastupaju klubovi iz Požeško slavonske županije je 3. HNL, a u njoj je najuspješniji bio novak iz Kutjeva koji je nakon 17. kola završio na diobi 4. mjesta sa 28. bodova. Požeška Slavonija je bod iza Kutjeva, Bognarova momčad osvojila je 27. bodova i završila na diobi 6. mjesta. Najlošiji trećeligaš ove sezone je Slavija koja je dobrom partijom na stadinu Slavonije stigla do 20 bodova i 12. pozicije koja bi jamčila miran ostanak u trećelligaškom društvu da se nije dogodila korona kriza.

Premjerna sezona Međužupanijske lige Brod – Požega nije bila dobra za klubove iz ove županije, najbolje plasiran je Lipik koji je zauzeo 5. mjesto, a slijede ga Hajduk Pakrac i Kaptol koji je katastrofalno otvorio sezonu, ali kako je odmicala sve je bolji i možda i najviše može žaliti što je gotova. Kuzmica je odlično krenula pa posustala i završila sezonu u donjem domu, sa 17 osvojenih bodova je na 10 mjestu. Mjesto i bod iza Kuzmice je Požega, a najlošije plasirani klub je Jakšić koji je pretposljednji na ljestvici, no s ogromnim pojačanjem u vidu Matiasa Šulca i oni imaju razloga za zadovoljstvo.

U 1. ŽNL BSK je očekivano ostvojio naslov, momčad koja stanuje na Hrvatskinji jednostavno nije dohvatljiva nikom u ligi, tek su je Croatia iz Mihaljevaca i Dobrovac natjerali na puni angažman.  Raritetna situacija na samom začelju. Mladost iz Pavlovaca je u dvije sezone osvojila ukupno 4 boda, sva 4 u prošloj sezoni, no oba puta je ostala prvoligaš. Protekle sezone zahvaljujući osnivanju MŽNL i proširenju 1. ŽNL, a ovoga puta zahvaljujući prekidu sezone.

U 2. ŽNL unatoč manjim problemima pravnog karaktera na početku, Graševina je potvrdila na terenu da je u toj konkurenciji ono što je BSK u 1. ŽNL. Vetovčani su upisali svih 9 pobjeda, no zbog propusta u registriranju ostali su bez jedne  pobjede i dodatnog boda pa je prednost pred Lipom samo 2 boda. Neslavni status najlošijeg kluba u županiji “osvojile” su Ovčare sa 6 osvojienih bodova koliko je skupio i BSK iz Biškpaca, no gol razlika je na strani BSK-a.