Kustošija i Vukovar podijelili bodove

Na otvaranju sedmog kola Kustošija i Vukovar su podijelili bodove u utakmici bez golova. Kolo se nastavlja u subotu kada će se odigrati još četiri utakmice, dok ćemo konačni poredak nakon sedam kola doznati u nedjelju kada će ovu etapu u Zmijavcima zaključiti Croatia i Orijent.

Oglas

KUSTOŠIJA – VUKOVAR 1991  0:0

Oglas

Bila je to uglavnom izjednačena utakmica u kojoj je podjela bodova i najrealniji ishod, iako u konačnici i jedni i drugi imaju razloga žaliti. Kustošija za posljednjom prilikom na utakmici, Vukovar za tim što je imao više dobrih prilika. Počelo je s laganom inicijativom Lončarevićeve momčadi koja tih uvodnih 10ak minuta nije iskoristila za ozbiljniju priliku, nakon toga se gosti nameću i dominiraju, ali isto tako bez konkretnog posla za domaćeg vratara, najopasnije je bilo kada je Ivan Aleksić krasno spustio loptu za Zvonimira Filipovića, a njegov snažan udarac otišao iznad grede. Na drugoj strani najopasniji je bio Ante Vukoadinović s kojim je gostujuća obrana muku mučila, a u jednoj situaciji muku je mučio i gostujući vratar Ivan Marijanović koji je jedva uspio zaustaviti Vukadinovićev udarac s ruba kaznenog prostora.

Oglas

U drugom dijelu Vukovar je bio dosta opasniji, najbliže pogotku bio je Lugo, omaleni Kolumbijac imao je matnu situaciju doslovno u prvom dodiru s loptom, nakon što je ušao domaći su zaboravili na njega, ubačaj s desne strane poslao je Pavičić, a Lugo s 5-6 metara potpuno neometan šalje loptu glavom preko grede. Osim toga izvrsnu prigodu imao je i Filipović koji na 10ak metara od gola loše prima loptu pa je sigurni Giovani Jerolimov bez problema kupi. Puno više problema imao je s odličnim pokušajem Jakova Biljana koji je tukao u sam donji desni kut mladog domaćeg vratara koji izvrsnom reakcijom odbija loptu u korner. I onda u samoj završnici izvrsna prilika za Kustošiju da dođe do punog plijena. Nakon akcije po lijevoj strani gostujuća obrana zaboravlja na Frana Vujnovića koji prima i snažno i vrlo precizno gađa donji desni Marijanovićev kut, kako je desetak minuta prije krenuo pravi pljusak podloga je bila strašno brza, no kapetan Vukovara sjajno reagira i vršcima prstiju skreće loptu, točno koliko je trebalo da lopta prohuja 10ak centimetara od vratnice, s prave strane, za goste iz Vukovara.

Igrač utakmice: Ivan Aleksić

Imali smo svoje lice koje nas prati ovu jesen, imamo previše nesigurnosti u veznoj liniji koja se onda prenosi na čitavu momčad pa onda trpimo više ili manje svih 90 minuta. Imali smo deset minuta u prvom poluvremenu kada smo izgledali kao prava momčad, a onda smo pogriješili u sredini terena, teniskim rječnikom rečeno radili smo neforsirane greške, malo smo se izgubili što je Vukovar iskoristio i dobio okuražio se, bio bolji, no mi smo preko Vukadinovića imali veliku šansu, no golman gostiju je to obranio. U drugo poluvrijeme smo bolje ušli, vezna linija nam je na momente izgledala kako treba, ali na momente se i igralo, naizmjence smo igrali kvalitetno. Ni jedna momčad nije iskoristila svoje prilike i poluprilike pa je rezultat i realan – izjavio je nakon susreta Ilija Lončarević, trener Kustošije.

Mislim da nam je ovo najbolje odigrana utakmica u gostima ove sezone, već u uvodnih pola sata smo morali biti u prednosti, ne samo po šansama nego i po samoj igri, onome kako smo stajali na terenu. Isto tako u drugom dijelu imali smo stopostotne šanse Luga i Filipovića, pa je onda Ivan u samoj završnici imao veliku šansu, zadovoljni smo bodom, svaki bod za Vukovar u ovoj ligi je uspjeh, posebno u gostima, iako se ne mogu oteti dojmu da smo bili dosta bliže pobjedi od Kustošije – kazao nam je Miroslav Bojko, trener Vukovara.