Kustošija bolja od Dragovoljca na otvaranju 5. kola

Nogometaši Kustošije i Hrvatskog dragovoljca otvorili su peto kolo Supersport Prvu NL, odnosno 2. HNL, a puno više razloga za zadovoljstvo imaju izabranici Ilije Lončarevića koji su u završnici došli do vrijednih bodova kojima su stigli, barem privremeno, u sami vrh prvenstvene ljestvice.

Oglas

KUSTOŠIJA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:0

Oglas

Da nije bilo onog uvjerljivog domaćeg poraza od Dugopolja ulazak u sezonu za Kustošiju bio bi – izvrstan. Ovako se u mislima stalno vraća taj potop, no bodovni saldo se iz kola u kolo povećava i iskusni Ilija Lončarević ima dosta razloga za zadovoljstvo. Protiv Dragovoljca bila je to potpuno izjednačena utakmica, puno obostrane želje za pobjedom, a na kraju u završnom dijelu utakmice Kustošija pokazuje više koncentracije i golovima Jakova Gogića iz 83. te Roka Ivankovića iz treće minute sudačkog dodatka dolazi do sva tri boda.

Oglas

Igrač utakmice: Luka Smoljo

– Bila je to teška utakmica, prilično nervozna, ne u smislu nekakvih tenzija među momčadima nego sa stanovišta da je riječ o borbi za vrlo važne bodove zbog čega smo bili opterećeni i jedni i drugi. U prvom dijelu Dragovoljac je imao nekakvu laganu inicijativu iz koje nisu napravili ništa, dok smo mi ipak imali dvije dobre prilike. U nastavku smo mi imali peh s ozljedama i prinudnim izmjenama, morali smo promijeniti neke stvari što nam se na kraju pokazalo kao dobitna kombinacija, zabili smo svoje dvije prilike i došli do zaslužene pobjede – izjavio je Ilija Lončarević, trener Kustošije.

– Mislim da smo dominirali i kontrolirali utakmicu, praktično smo iz te naše dominacije imali individualne greške koje je Kustošija kaznila. Na kraju smo krenuli na sve ili ništa i dobili taj drugi gol koji i nije bitan. Tko manje griješi taj profitira, danas smo mi bili ti koji su više griješili. Slijedi nam Solin, vjerojatno potpuno ista priča, svaka utakmica je vrlo jaka, sve su momčadi izjednačene i u svakoj detalji odlučuju – komentar je Ive Milića, trenera Hrvatskog dragovoljca.