Kustić: “Nadamo se nastavku HNL-a”

Svi sportski djelatnici i zaljubljenici ovih dana vrte samo jedno pitanje – hoće li se nastaviti sezone! Znamo već od ranije da su košarkaške i odbojkaške okončane, no ono što najviše ljudi zanima je ipak nogomet.

S odlukama UEFA-e dobili smo na prostoru i vremenu da regularno odigramo i završimo sezonu. No, zadnju riječ po tom pitanju imaju Nacionalni stožer civilne zaštite i situacija s koronavirusom, kakva će biti u tom trenutku. Idealno bi bilo da krenemo sredinom svibnja s utakmicama, ali dat ćemo i druge opcije, tri-četiri prijedloga.” – rekao je danas Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Dakle nada postoji, sezone još nisu definitivno prekrižene. Jasno, eventualni nastavak 1. HNL ne znači nastavak i nižih rangova natjecanja, puno je teže ritam nedjelja – srijeda – nedjelja pratiti amaterima, a tu je svakako i problem vremenskih prilika, niželigaši nemaju kao prvoligaši mogućnost igranja u večernjim terminima.

Ako bi se 1. HNL odigrala do kraja, netko bi morao ispasti iz lige, netko bi morao i ući u nju, a pitanje je hoće li se 2. HNL odigrati do kraja. Isto vrijedi i prema niže, ako se 2. HNL odigra do kraja netko iz nje mora ispasti, pa se sve spušta na niže. Ako će Cibalia biti ta koja ispada, a 3. HNL se ne odigra do kraja nikako ne bi bilo pošteno da netko ispada iz nje jer nije kraj, Sloga i Vukovar imaju pred sobom puno mogućih bodova za spasiti se. Niželigaški nogomet bez gledatelja gubi apsolutno svaki smisao, protiv te opcije da se igra bez gledatelja će biti svaki sportski zaljubljenik. Puno je upitnika, nekakvo konkretno rješenje ćemo čekati sigurno još nekoliko tjedana.