/U Kuševcu derbi 26. kola MLADOST GOSTUJE U DONJEM MIHOLJCU
torpedo slavonija punitovci

U Kuševcu derbi 26. kola MLADOST GOSTUJE U DONJEM MIHOLJCU

Osječke prvoligaše ovog vikenda čekaju utakmice 26. kola u kojem je derbi zakazana za Kuševac gdje se sastaju domaći Torpedo i Slavonija, pa je derbi i po položaju na ljestvici, ali i po geografskom položaju.

FEŠK je domaćin Rataru koji se nada napretku na ljestvici uz pomoć Slavonije. Naravno, i FEŠK ima svoju računicu, još je 15 bodova u igri i nije nerealno da se i oni još mogu ugurati u MŽNL zonu. S njima i završava krug momčadi koje to mogu, Viljevo je ipak malo daleko da bi nadoknadio zaostatak za 4. mjestom koje bi trebalo biti posljednje koje vodi u viši rang natjecanja. Iz tog razloga na gostovanju u Valpovu Viljevu bodovi nisu presudni, ali to ih čini možda još neugodnijim protivnikom.

Po svemu sudeći Mladost ne bi trebala imati problema u Miholjcu doći do novih bodova i stići još korak bliže osnivanju naslova. Iskustvo i kvaliteta su na strani lidera, iako u proljetnim predstavama Jedinstvo nije loše, ozbiljni pristup gostiju trebao bi značiti nova tri boda. Olimpija će na gostovanje u Ladimirevce, vjerojatno najčudljivijoj momčadi lige u tandem s Tomislavom. Slavonac je znao zapapriti Valpovci, a gubiti od momčadi sa dna.  Tomislav je znao naredati skalpove velikih, ali i gubiti na sve strane. Protiv demolarizirane Tenje čak niti Tomislav ne bi trebao zakomplicirali, no s obzirom na iskustva ne tewba žuriti s predviđanjima, osim da je momčad s Livane veliki favorit, a i da je to prilika Nikšiću da pokuša su stići Vidu.

U Bilju gostuje Baranja Belje što je još jedan baranjski derbi. Malo po malo Bilje je stiglo gotovo do sredine ljestvice, slavljem u ovom susretu došli bi na – 3 od Baranje, a sjećamo se gdje su bili pred kraj jeseni. Dakle, forma Bilja je odlična, Baranja je pak momčad koja i dosta prima i dosta zabija pa bi profitirati mogli gledatelji jer pritiska nema ni kod jednih ni kod drugih, nakon obveza u kupu koje su završile ostalo je samo privesti sezonu kraju. Slično je i kod Metalca, 8 bodova prednosti daje im mir, ali još jedna pobjeda bi odagnala i posljednju sumnju. Hajduk se čini kao idealan protivnik, njihove su misli u Baranjskom kupu gdje su stigli do finala, prvenstvo im je gotovo. Naravno, tako opušteni mogu biti i jako opasni!

Screenshot_20190510-165331_Drive

Feričanci : NK FEŠK NK Ratar
Kuševac : NK Torpedo NK Slavonija
Osijek : NK Metalac NK Hajduk
Bilje : HNK Bilje HNK Baranja Belje
Ladimirevci : NK Slavonac (L) NK Olimpija
Valpovo : NK Valpovka NK Viljevo
Livana : NK Tomislav NK Slavonac
Donji Miholjac : NK Jedinstvo NK Mladost

Podijeli
  •  
  •  
  •