KUP ŽNS OBŽ: Hrabri Tomislav protiv Zrinskog Osječko 1664

U utorak odigrana je jedna utakmica osmine finala županijskog kupa Osječko-baranjske županije. U odličnom sportskom ambijentu i na predivnom terenu u Livani, pobjednik Kupa NSO Tomislav ugostio je lidere 1. NL Zrinski Osječko 1664.

TOMISLAV (L) – ZRINSKI OSJEČKO 1664 0:1

Razlika od 2 natjecateljska ranga smještena između ove dvije momčadi bila je neprimjetna budući da se Tomislav hrabro držao i parirao daleko skupljem protivniku, a u velikom dijelu utakmice čak bio i opasniji. Otpor domaćih uspio je probiti Luka Ćubel golom glavom nakon udarca iz kuta u 59. minuti, a njegova ekipa uspjela je sačuvati svoju minimalnu prednost do kraja utakmice uprkos brojnim naletima Tomislava. Iako je Zrinski očekivano izašao u prošaranom sastavu, domaći su svojom borbom pokazali da pehar pobjednika Kupa NS Osijek zasluženo sjaji u njihovim vitrinama.

Prošli tjedan odigrane su dvije utakmice 1/8 finala županijskoga kupa. Čepin je bio bolji u Kneževim Vinogradima protiv Borca 1:0, a NAŠK je poražen doma na jedanaesterce od Jedinstva iz Donjeg Miholjca. Preostale su još dvije utakmice kako bi runda bila kompletirana – u lokalnom derbiju Dračice dočekuju Đakovo Croatiju, a još se sastaju i Omladinac Petrijevci i Valpovka.