Kup VSŽ je stigao do konačnog obračuna najbolje trojke

Prvenstvena su nadmetanja završila no preostalo je odigrati završnice kupa. Najviše posla će imati OBŽ i PSŽ koja ima zaostali susret Kutjeva u Trenkovu te nakon toga obračun osam najboljih u četvrtfinalu u kojemu sudjeluju svi trećeligaši. Najopsežniji posao imaju u OBŽ zbog velikog broja središta, a u VSŽ su sva tri središta iznjedrila svoje pobjednike.

Sva tri pobjednika NS Vinkovci, NS Vukovar i NS Županja borit će se za pehar namijenjen najboljoj ekipi županijskog kup natjecanja, a dva najbolja će sudjelovati u nacionalnom pretkolu. Tri ekipe koje će sudjelovati u krnjem polufinalu su Croatia Bogdanovci, Dilj Vinkovci i Graničar iz Županje.

VSŽ doista nema puno briga i posla oko organizacije završnice jer će se vjerojatno igrati tek dvije utakmice od kojih se finalna najčešće igra na stadionu Cibalije, a zbog specifičnih termina tijekom ljeta moguća je i noćna utakmica, nadamo se s gledateljima. Rok za donošenje pobjednika je sredina kolovoza.

Podsjetimo da se ždrijebom određuju polufinalni parovi s time da je jedan sretni sudionik direktno u finalu i direktno u pretkolu nacionalnog kupa dok preostala dva moraju odraditi borbu za finale.

Foto FB Croatia Bogdanovci