KUP MNS: Polet se okitio duplom krunom

U srijedu je odigrana uzvratna utakmica finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza u kojoj ponovno nismo vidjeli pobjednika, ali zbog pravila pogotka u gostima Polet iz Svetog Martina na Muri okitio se titulom prvaka kupa. Polet je ovaj trofej pobjednika Kupa pridružio trofeju prvaka 3. NL Sjever i tako svoju veličanstvenu sezonu finalizirao duplom krunom.

U prvoj utakmici prije tjedan dana u Svetom Martinu na Muri nismo vidjeli pogotke, a jučer smo vidjeli po jedan u svakoj mreži. U prelijepom sportskom ambijentu pred oko tisuću okupljenih ljubitelja nogometa Bojan Vručina načeo je goste u prvome poluvremenu. Tek u drugome dijelu favorizirani gosti uspijevaju doći do izjednačujućeg pogotka kada je glavom pogodio Marijan Fotak. Ispostavilo se da je to i odlučujući pogodak budući da je na snazi i dalje bilo pravilo o golu u gostima.

Bio je ovo okršaj dva prvaka, Međimurec je prvak svoje Međimurkse Premier Lige, dok je Polet prvak Treće NL Sjever. Obje momčadi ovim su finalom osigurale svoje mjesto u pretkolu Kupa Hrvatske u idućoj sezoni.