KUP KKŽ: Radnik iz Križevaca bez puno stresa u finale, Kalinovac umalo nadoknadio minus tri

Križevački Radnik je rutinski odradio i uzvratni susret nakon što je prvi u Cvetkovcu riješio s čistom peticom. U Križevcima je ipak malo povukao ručnu pa je gost inkasirao samo dva pogotka što je bilo itekako dovoljno za prolazak u finale. Pogotke su postigli Stubičan i Mihalinec u blizini poluvremena, jedan pri samom kraju prvoga uoči odlaska na odmor, a drugi početkom nastavka i tu je priča bila dovršena barem što se pogodaka tiče jer je prolazak u finale odlučen već u prvom meču.

Drugi je susret ponudio ipak više neizvjesnosti no ni nje nije bilo do samog finiša kada se borba poprilično rasplamsala. Tri pogotka prednosti iz prvog susreta činilo se kao sasvim dovoljno za prolazak ekipe iz Ferdinandovca no suparnik iz Kalinovca nije tako mislio pa je u niskom startu dočekao početak dvoboja u Kalinovcu i ranim vodstvom preko Bošnjaka probudio nadu u prolazak. No do drugog pogotka je prošlo puno vremena, a zabio ga je Paviša na žalost domaćih kibica u vlastitu mrežu.

Činilo se tada da je meč odlučen i da je poznat putnik u finale pošto je do kraja ostalo tek dvadesetak minuta. No domaći se ne predaju i pet minuta kasnije vraćaju prednost na svoju stranu pogotkom Brlasa , a desetak minuta kasnije unose dramu u sam finiš kada minutu prije kraja Petrinić zabija za dva pogotka viške i dovodi Kalinovac na samo minus jedan u ovome dvomeču no do kraja se ipak rezultat nije mijenjao tako da će veliko finale s Radnikom ipak odigrati momčad Ferdinandovca.

Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica
1/2F 01.05.2024 17:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Kalinovac 3:0
1/2F 01.05.2024 17:00 Cvetkovec NK Tehničar – NK Radnik Križevci 0:5
1/2F 15.05.2024 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Ferdinandovac 3:1
15.05.2024 17:00 Križevci NK Radnik Križevci – NK Tehničar 2:0

 

NK Kalinovac – NK Ferdinandovac 3:1 (Bošnjak Goran 15′, Brlas Janko 77′, Petrinić Karlo 89′ / Paviša Niko 72′ (AG))
NK Radnik Križevci – NK Tehničar 2:0 (Stubičan Marko 44′, Mihalinec Niko 53′)