Kup Hrvatske (Ž): Koka slavljem u Dugom Selu do Festivala rukometa 2023.

U posljednjem susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske za rukometašice, Koka je u gostima pobijedila Dugo Selo ’55 i tako se pridružila Lokomotivi Zagreb, Podravka Vegeti i Dalmatinki na završnici natjecanja koja će se pod nazivom Festival rukometa održati u Poreču od 24. – 28. svibnja 2023. godine.  

Bio je to vrlo zanimljiv i neizvjestan susret s mnogo uspona i padova u igri obje ekipe. Koka je otvorila susret s 0:3. Domaćin je odgovorio na isti način. I tako su igrale do 17. minute malo rukometašice Dugog Sela 55, malo Varaždinke. Onda su obje ekipe upale u krizu i punih sedam minuta (17. – 24. minuta) nitko nije postigao pogodak. Domaćin je u završnici prvi stabilizirao svoju igru i nizom 6:3 u posljednjih pet minuta na predah donio plus dva (14:12).

Slično je bilo i u nastavku. Ali, samo u prvih 20. minuta. Naime, nakon izjednačenja na 15:15 u 37. minuti, Dugo Selo 55 je preuzelo vodstvo i čuvalo ga sve do 49. minute. A onda kao da su nestale s terena. Sara Šopar je na vratima gošći radila čuda (ukupno 19 obrana) i Koki širom otvorila vrata završnice. Domaće rukometašice su u posljednjih deset minuta postigle samo jedan, a primile čak sedam pogodaka i morale priznati poraz. Dugo Selo ’55 je u drugom poluvremenu dalo samo sedam pogodaka. Ukupno 13 obrana imale su vratarke: Mara Budić devet i Hana Miličević četiri. Najučinkovitija u redovima poraženih bila je Anja Vida Lukšić sa šest pogodaka. Kod gošći uz sjajnu vratarku treba izdvojiti Martinu Krajpl koja je postigla pet pogodaka. Po četiri su dale Lara Perić, Jana Markulinčić, Sara Rogina i Nika Strahija.  

KUP HRVATSKE (Ž): 1/4 FINALA
DUGO SELO 55 – KOKA   21:26

Izvor HRS