Kulešević uoči Istre: “Moramo ostati čvrsto na zemlji”

Tri su kola do kraja prvenstva, tri puta po 90 minuta dijeli nogometaše Osijeka od povijesnog rezultata. S 9 osvojenih bodova Osijek bi završio kao druga momčad HNL-a što bi bio najbolji rezultat u povijesti kluba, a kao ogromni bonus dolazi nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, naravno, isto tako kao povijesni iskorak za Bijelo plave. Prvi dio trokoraka je domaći dvoboj protiv Istre.

Oglas

– Zadovoljni smo sa do sada učinjenim, kako momčadski tako i pojedinačnom formom. Ispred nas je jedna zahtjevna utakmica, nova igra – nova sreća. Bilo bi pogubno unaprijed upisati bodove protiv Istre, nadam se da ćemo svi ostati čvrsto na zemlji. Teškim radom i trudom došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini bila bi šteta do propustiti. Vjerujem u svlačionicu, vjerujem u pozitivnu radnu atmosferu, znamo gdje smo i što smo. Sjećamo se našeg zadnjeg prvenstvenog poraza koji se dogodio baš u Puli gdje nas je VAR teško oštetio, sjećamo se i domaćeg susreta s Istrom gdje smo tek u posljednjoj minuti došli do pobjede tako da znamo da nas čeka težak posao  – rekao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Oglas

Već je prava konstanta da Kulešević nema kompletan kadar na raspolaganju, tako će biti i protiv gostiju s poluotoka.

Oglas

– Imali smo težak raspored, šest vikenda za redom smo bili na gostovanjima, raspored je vrlo gust i sve momčadi se nalaze u sličnim problemima. Imam širok i kvalitetan kadar, vjerujem da ćemo naći kvalitetna rješenja. Najveći problem je zadnji vezni, svi koji su do sada igrali su van stroja osim Žapera, tu će vjerojatno uskočiti Lopa koji je kvalitetan i iskusan igrač, tu je i opcija eventualno sa Škorićem. Svaka utakmica nam je najvažnija, došli smo u situaciju da odlučujemo o sebi, vjerujem da imamo snage, volje i znanja da izguramo ovo do kraja.

Ako sve prođe kako očekujemo, ako Kuleševićeva momčad uzme sva tri boda protiv Istrijana, slijedi gostovanje u Varaždinu i veliko finale, moguća majstorica za drugo mjesto protiv Lokomotive 25. srpnja na Gradskom vrtu.