(K)Sena i ratnice polupale Zagreb i izborile Ligu za prvaka!

Ksena – princeza ratnica, američka je Emmyem nagrađena serija koja govori o Kseninoj potrazi za iskupljenjem svojih grijeha iz prošlosti, tako što koristi svoje borbene vještine kako bi pomogla ljudima. Svoje grijehe iz prošlosti, točnije od 19. prosinca 2020. godine danas su košarkašice Murse i te kako iskupile predvođene svojom Senom!

MURSA VROS – ZAGREB 72:42 (18:7, 15:15, 17:11, 22:9)

Mursa: Šimunić 9, Mihaljević 7, Rimac 4, Matešić 28, Balić 4, Blaževac 5, Kujundžić 3, Lovas, Šarlija 8, Horvat, Zvocak 4, Vuksanić

Trener: Goran Gunjević

Zagreb: Grizelj 1, Pineau 6, Ćurić 4, Jurić 3, Škara 15, Čić 9, Vlašić 2, Rončević 2

Trener: Željko Ciglar

Vjerojatno će mnogi pomisliti da pišemo gluposti ali ni nakon ovih 30 razlike protiv izravnog konkurenta u izravnom okršaju za Ligu za prvaka ne možemo reći da je ovo maksimum ove ekipe. Sasvim sigurno je maksimum što se tiče obrane, ali ako su Šimunić i Balić zajedno ubacile samo 13 poena očito je da u napadu i te kako postoji prostora za još bolje od ovoga! Ali napad je u ovoj utakmici bio nebitan, poeni su dolazili iz savršeno odigrane obrane. Uvodne 2-3 minute odale su dosta nervoze u igri Murse, teret je bio ogroman, no nosile su ga djevojke kao prave ratnice, uzele stvar u svoje ruke i polako gradile prednost. 15ak minuta prvog poluvremena bilo je čisto savršenstvo, tek su u samoj završnici malo pale i Zagreb se tu odlično snašao i smanjio na samo 11 poena minusa.

I otvaranje drugog dijela pomalo usporeno, bojažljivo. U jednom trenutku Zagreb je došao na samo -6 i činilo se da će Mursa teško do željenih +20, no tada Sena na terenu okuplja svoje suigračice, nakon kratkog dogovora “Žute” su eksplodirale, do kraja četvrtine Sena ubacuje 8, Šimunić pogađa svoju jedinu tricu i pred posljednjih 10 minuta Osječanke imaju “živu” utakmicu i vodstvo od 17 poena. Prvi napad u posljednjoj dionici tricom otvara sjajna Magdalena Mihaljević i konačno je tu tih +20! Iako je gostujući trener vrtio sve moguće kombinacije, pokušavao sve vrste i obrane i napada prednost Murse je samo rasla i rasla i rasla do velikih +36! I tek tada, minutu prije kraja su domaće digle nogu s gasa i tih 60ak sekundi odradile slavljenički pa su gošće došle do “pristojnih” 30!

Ovo “pun gas” se treba shvatiti baš doslovno, niti jedne sekunde Mursice nisu dale gošćama da dišu, barem nekih 25 minuta su ih jurile po čitavom terenu, bile nevjerojatno dosadne, sjajni play Zagreba Antonija Jurić je zapravo odigrala jako dobru utakmicu, puno puta probila svog čuvara, ali je tu uvijek odmah bila nova prepreka, a za čas se i ona prva vratila. Mora se odati i veliko priznanje treneru Gunjeviću, odlično je rasporedio snage, znao je da će se utakmica lomiti u drugom poluvremenu, dao je zraka prvoj petorci da odmori, a djevojke s klupe su reagirale fenomenalno, nastavile u istom ritmu u obrani. Sve ono što su zajebale u Zagrebu sada su ispravile, kada se i dogodila poneka greška u napadu nije bilo nervoze, niti od ostalih djevojaka niti s klupe, zaista utakmica koja i te kako treba zabrinuti sve konkurente u Ligi za prvaka, ovakva Mursa u Osijeku neće biti lak zalogaj niti Ragusi, a pogotovo svim ostalim ekipama!

Sena Matešić se sa svojih 28 poena i 16 skokova ipak izdvojila, ali ovo je utakmica kada se ne može nikoga izdvajati, od prve do posljednje koje su imale minutažu su odradile posao perfektno, one koje su bile na klupi i nisu odigrale niti sekunde sigurno su morale na tuširanje jer su svih 40 minuta skakale, galamile, bodrile, takav duh je morao dovesti do ovoga do čega je na kraju i doveo, potpuno zasluženo, kada se ostavi zadnji atom snage na parketu teško i može drugačije završiti, naravno, ako se i posjeduje kvaliteta, a Mursa je svakako ima!