Kruno Bašić u Austriji nastavlja pokazivati svoje izvrsne golmanske sposobnosti

Godinama je Slavonija izbacivala vrhunske vratare. Nogometne škole diljem istoka Hrvatske su izbacivale vratare koji su godinama branili na visokom nivou, a Đakovo se može pohvaliti kao jedan od gradova koji su uvijek izbacivale vrhunske sportaše. 

Oglas

Bivši mladi Dinamov golman, 22-godišnji Kruno Bašić, preselio je prije godinu dana u Austriju, gdje brani boje Schwarz-Weiß Bregenza, kluba čije su ambcije puno veće od treće lige, što potvrđuje i želju ljudi iz ovog grada na samom zapadu Austrije da Đakovčanin brani za njih.

Oglas

Ovaj klub lijepe i dugačke tradicije, jer osnovan je još 1919. godine, a kroz svoju povijest može se pohvaliti i nastupima u europskim natjecanjima (Intertoto kupu), želi se približiti vrhu austrijskog nogometa. I zato su odlučili nastaviti uspješnu suradnju i da u sljedećoj sezoni za njih brani 22-godišnji Đakovčanin Kruno Bašić, koji je prve nogometne korake napravio u Osijeku, a svojom kvalitetom i zaradio poziv u zagrebački Dinamo, u kojem je odradio nogometno školovanje. Ipak, pravu priliku u modrom dresu nije dobio, iako je povremeno znao sudjelovati i na trenizima prve momčadi.

Oglas

Proteklu sezonu je imao niz od 808 minuta bez primljenog gola, a klub je završio na 3. mjestu. Sa 6 pojačanja klub se prometnuo u glavnog kandidata za osvajanje 3. Lige i ulaska u 2. Austrijsku ligu. Uspješnu generalku za prvenstvo su imali jučer na svome stadionu gdje su u prvom kolu Austrijskog kupa svladali ekipu SV Seekirchen sa 3-0. Sa ovom pobjedom imaju niz od 19 utakmica bez poraza. Idućeg vikenda u prvom kolu na svom terenu dočekuju ekipu Wolfurta.