Kristijan Vladović među najzapaženijim mladim košarkašima islandskoga prvenstva!

Iako u cijelom svijetu vlada pandemija korona virusa, u nekim zemljama ona još nije poprimika dramatične razmjere. Tako je Islandski košarkaški savez objavio valorizaciju svoje nacionalne lige birajući najbolje igrače po pozicijama kao i najbolje petorke lige.

Najbolji  i najkorisniji islandski košarkaš u sezoni 2019/20. je Evarage Richardson (Hamar), najbolji domaći (islandski) igrač je Eyistenn Aeversson (Hottur).

Islandski košarkaški savez proglasio je i prvu, dugu i treću petorku prvenstva. U trećoj petorci nalazi se Matej Karlović koji je nastupao u đakovačkom dresu u prvoligaškoj 2018./19. sezoni.

Po uzoru na NBA statistiku Islanđani su objavili i popis igrača koji su svojim igrama skrenuli pozornost na sebe. Ma toj listi nalazi se i bivši đakovački košarkaš Kristijan Vladović, član Selfossa. Đakovački košarkaš u protekloj je sezoni pozornost privukao odličnom statistikom. U prosjeku je na parketu proveo 33 minute, za to vrijeme ubacio 16 poena u prosjeku, ostvario osam asistencija i 3,8 skokova. Ova statistika osigurala je Kristijanu Vladoviću još jedan ugovor tako da će bivši đakovački košarkaš provesti još jednu sezonu među obručima u Selfossu.

Izvor: DJsport.hr