/Krešo Posedi tvorac nogometnog čuda u domu Ljeskovica 12 TITULA U NIZU OSVOJIO JE DOM IZ LJESKOVICE
WP_20151002_014

Krešo Posedi tvorac nogometnog čuda u domu Ljeskovica 12 TITULA U NIZU OSVOJIO JE DOM IZ LJESKOVICE

Da sport, u ovom slučaju nogomet  ne poznaje ograničenja zorno dokazuju korisnici Doma za odrasle osobe Ljeskovica i njihova nogometna momčad. Ekipa koja je osvojila čak 12 uzastopnih naslova vođena vrsnim strategom Krešom Posedijem koji je definitivno tvorac ovog malog čuda inače trener u NK Kutjevo s kojim također uspješno kroči trećeligaškim stazama kao pomoćni trener i vrlo uspješan trener vratara:

Mora se priznati, da malo tko zapravo zna na koji način i kako funkcionira život u jednoj „instituciji“, ali da se tamo igra nogomet, to vjerujem gotovo nitko nije znao. Većina nas sa skepsom ili sa nekom vrstom predrasuda gleda na ljude koji su smješteni u domove za odrasle osobe, zato smatram da o tim temama treba javno progovarati kako bi se razbile predrasude o tim ljudima – progovara Krešo za Sportalo

DSC01540

Ovih dana odigrano je 13. prvenstvo Hrvatske u nogometu domova za odrasle osobe, domaćin ovogodišnjeg natjecanja bio je Dom za odrasle osobe Ljeskovica, koji je nevjerojatnih 12 godina za redom bio prvak Hrvatske.

Vjerujem, da se možemo složiti kako se s 12 titula u nizu rijetko tko može pohvaliti u bilo kojem sportu, a kamoli u nogometu. Zato „kapa do poda“ Brniću, Juranoviću i CO koji su svih ovi godina prvenstveno s nevjerojatnim zanosom i ponosom nastupali za svoj Dom, ali dom u pravom smislu riječi – nastavlja ovaj mladi stručnjak.

DSC06981

Nogomet koji ti dečki igraju je ponešto drugačiji od ovog o kojem se svakodnevno piše na tisuće tekstova, o kojem slušamo i gledamo na našim travnjacima i TV prijenosima. Naime oni ne igraju za nikakve premije i plaće, oni igraju nogomet iz čiste ljubavi i strasti prema tome sportu. Gledajući njih, često se i sam zapitam zbog čega sam se ja bavio i zašto se  bavim nogometom!? Dok se mi bavimo nogometom, oni ga igraju, igraju na način na koji je on u početku bio i zamišljen, ljubav, strast i ponos za dres koji nose – s puno ponosa govori Posedi

Zato BRAVO dečki za svih ovih 12 titula, ali prvenstveno BRAVO zato što nas učite što nogomet i sport u stvari jesu – zaključio je trener višestrukih državnih prvaka koji je nedavno dobio velik medijski prostor i u emisiji Provjereno Nove TV.

posedi yt

Foto Krešo Posedi, SS YT

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.