Krenuli i Belišćani

U subotu su, u 10 sati, s pripremama za proljetni dio sezone krenuli i nogometaši Belišća. Prije svih, Crveno-bijele je prvi pozdravio novi predsjednik kluba, Roman Klanjšček, koji im je poželio puno sreće u nastavku radu, sa što manje ozljeda, ističući kako vjeruje da Belišće i ove sezone može biti prvak. Potom je trener Davor Rupnik sa svojim pomoćnicima izvršio prozivku i poveo momke na prvi ovogodišnji trening. Na treningu su nazočila 23 igrača, dok su četvorica opravdano odsutni. Među igračima koji su izostali je i Ante Matej Jurič koji je još uvijek na pripremama s hrvatskim prvoligašem Goricom. Zbog viroze su s prvog treninga izostali Filip Radovanović, Andrej Kovačić i juniorac Edi Pavlović.

Prvom su se treningu odazvali sljedeći igrači: Marin Stanić, Borna Matasović, Mario Žaja, Luka Zebec, Luka Grgić, Stjepan Salapić, Lovro Anić, Silvio Anočić, Luka Vučemilović Grgić, Ante Batinić, Bruno Damjanović, Luka Pačar, Stjepan Poljak, Toni Vinogradac, Josip Ajduković (junior), Fabio Horaček(junior, došao iz Valpovke), Daniel Greganić (junior), Petar Jina(junior), Domagoj Kučinac (kadet), Leon Milišić-Zečević (kadet), Miroslav Pavlović (kadet), Deni Stojanac (došao iz Kutjeva), Ivan Lacković (povratak nakon ozljede i operacije koljena).

Od dolazaka je za sada jedino siguran dolazak mladog napadača Denija Stojanca iz Kutjeva, dok su klub napustili Matej Jakšić i Ivan Kos.

Prva pripremna utakmice Crveno-bijele očekuje već u subotu, 22. siječnja, kada igraju s trećeligašem Dardom. Drugi je tjedan rezerviran za Osječane, prvo će u srijedu odmjeriti snage s juniorima Osijeka, a potom će u subotu igrati s Osijekom II. Velika i za najbitnija utakmica u zimskim pripremama je ona 05. veljače kada će se igrati finale Županijskog kupa. Za trofej i pobjednika kupa Belišćani će u boj s drugoligašem iz Bijelog Brda. Zadnja pripremna utakmica, ujedno i takozvana generalka, trebala bi biti 19. veljače kada će Rupnikova momčad igrati s Mladosti iz Ždralova, članom 3 HNL Sjever.

Za jesenske viceprvake ciljevi u 2022. su dva trofeja, onaj pobjednika Županijskog kupa i onaj još važniji, obrana naslova prvaka 3. HNL Istok. U prvom kolu proljetnog dijela, Rupnikova će momčad na Gradskom stadionu u Belišću dočekati pretposljednjeg Naška iz Našica.